Щоб отримати максимально смачний результат, готуючи страви на грилі, важливо вчасно додати сіль на спеції. От тільки у кожного своя теорія, коли це краще робити. Розповідаємо, якою насправді повинна бути послідовність дій.
Сезон гриля закінчиться ще не скоро. Це означає, що у вашому меню буде багато смачних стейків, реберець, риби та овочів. І їх можна вдосконалити, не вигадуючи нічого нового – просто посолити і додати спеції не тоді, коли ви звикли, а тоді, коли це потрібно.
Хтось додає приправи перед смаженням, дехто – після. А як правильно?
Коли солити страви
Немає значення, що ви готуєте – стейк з яловичини чи гриби. Правило для всіх продуктів одне: солити найкраще після приготування. Пояснюється це дуже просто: сіль витягує воду з усього, до чого торкається. Якщо посолити м’ясо заздалегідь, воно може стати сухим та жорстким, як підошва. Те саме стосується риби та овочів.
Якщо ви використовуєте алюмінієвий деко або алюмінієву фольгу, тим більше слід додати сіль після смаження. Разом з кислотою вона розчиняє частинки алюмінію, які переходять у вашу їжу.
Коли додавати спеції
Без спецій страви втрачають половину свого смаку. Тому в арсеналі кожної господині є найрізноманітніші приправи. Але що б це не було – перець, коріандр, хмелі-сунелі, тім’ян, розмарин – додавати їх варто теж після приготування. Інакше вони можуть підгоріти, і ваша страва матиме гіркуватий присмак.
Професійні кухарі радять давати стравам трохи «відпочити» після приготування на грилі, щоб у них рівномірно розподілився сік і максимально проявився смак. Саме на цьому етапі і варто додати спеції.
Ці правила не розповсюджуються на страви, які попередньо маринуються: і сіль, і приправи додаються в маринад.
Вас це може зацікавити: Для чого решітку гриль перед використанням натирати цибулею
Куряча грудка на грилі в особливому маринаді: ніжна й неймовірно соковита