Цю частину курки недолюблюють навіть фанати курячого м’яса: грудка зазвичай виходить дуже сухою. Але є один трюк, який зробить її надзвичайно ніжною.
Куряча грудка – це зовсім не те, що мріють покласти на решітку мангала любителі м’яса з димком. Навіть курячі шашлики часто роблять зі стегенець, де м’ясо соковитіше.
Однак якщо ви замаринуєте курячу грудку в розсолі сиру фета, отримайте потім супер страву.
Чому саме розсіл фети
Так, є ще, наприклад, огірковий, який теж часто використовують у якості маринаду. Однак розсіл фети має вершковий аромат і концентрований смак. А також містить молочну кислоту, яка змінює форму білкових ниток у курячому м’ясі і, як наслідок, розм’якшує його.
Маринування грудки в цьому розчині перед тим, як вона потрапить на гриль, гарантує: ви отримаєте м’яке, насичене смаком м’ясо, замість сухої білої субстанції.
Де взяти розсіл фети
Якщо пощастить знайти в супермаркеті фету, яка продається на вагу, доведеться купити шматочок (є мільйон смачних рецептів, де цей сир буде актуальним – наприклад, цибулевий пиріг). А заодно попросите налити вам у ємність розсолу.
Якщо такої фети немає, згодиться фасована. У сирі різних виробників кількість розсолу різна. Вибирайте той, де його найбільше. Скільки знадобиться упаковок – залежить від кількості м’яса.
Як маринувати курячу грудку
Гарно вимийте курячу грудку і обсушіть паперовим полотенцем. Покладіть м’ясо в зип-пакет, налийте туди розсіл. Курка не обов’язково повинна плавати в ньому, але має гарно ним просочитися.
Закрийте пакет, «помасажуйте» м’ясо і покладіть до холодильника – воно повинне маринуватися щонайменше 8 годин.
Перед приготуванням обсушіть курку паперовим рушником і змастіть улюбленим соусом – медово-гірчичним, бальзамічним соусом, соусом теріякі чи будь-яким іншим. Ніжне м’ясо набуде неповторного смаку.
Контролюйте процес приготування. Щоб перевірити готовність, проткніть м’ясо ножем. Якщо з нього тече прозорий сік, знімайте з вогню.
Вас це може зацікавити: Ніколи не мийте курку перед приготуванням: буде повна кухня сальмонели
Освіжаюче морозиво з кави та вершків за 1 хвилину - простий рецепт