Хочеться кави, проти спека така, що краще, мабуть, морозива? Але організм вимагає кофеїну… У такому випадку найкраще приготувати два в одному – морозиво з кави. Це робиться дуже просто, тому впорається навіть новачок.
Це кавове морозиво не тільки освіжить вас у спеку, а й підбадьорить, коли закінчуватимуться сили.
Для приготування вам не потрібна морожениця. Досить мати спеціальні формочки для морозива (або в крайньому випадку – для льодяників) і палички для ескімо.
На 5-6 порцій (залежить від розміру форми) знадобиться:
300 мл міцної кави
180 мл вершків (жирність – на ваш розсуд, вегани можуть замінити на кокосове молоко)
Цукрова пудра або підсолоджувач
Ваніль, кориця, карамельний сироп, шоколадний топінг – за смаком
Форми та палички для ескімо
Зварити каву, додати цукор чи підсолоджувач на свій смак і зачекати, доки повністю вихолоне. Якщо хочете додати корицю, карамельний сироп, ваніль чи шоколадний топінг, зробити це краще, поки кава гаряча.
Підсолодити вершки на свій смак. Додати до кави і ретельно розмішати.
Розлити суміш у форми, вставити палички для ескімо і поставити в морозилку мінімум на 4 години, а ще краще на ніч.
Діставати кавове морозимо з форми безпосередньо перед подачею. Якщо це не вдається, акуратно занурити форму в теплу воду на декілька секунд.
До речі, вершки можна брати будь-якої жирності: чим вона вища, тим буде смачніше. Аля якщо ви слідкуєте за своєю вагою, можете брати не надто жирні.
Вас це може зацікавити: Як приготувати хумус за 5 хвилин
Чотири секрети ідеальних соковитих котлет
Креветки, сир чи курка: дієтолог назвав найкориснішу начинку для сендвічів