Креветки, сир чи курка: дієтолог назвав найкориснішу начинку для сендвічів

Сендвічі – швидкий і смачний спосіб перекусити. Люблять їх ще й за те, що в них можна покласти буквально будь-яку начинку – те, що ви любите. Однак далеко не всі інгредієнти корисні. А деякі взагалі відверто шкідливі.

Щоб нам було простіше розібратися у тому, з чим можна спокійно робити сендвічі, а з чим краще не потрібно, дієтолог Найджел Денбі назвав плюси і мінуси найпопулярніших інгредієнтів для бутербродів, пише Еxpress.co.uk

Сир. Джерело кальцію, який забезпечує здоров’я кісток. Але не забувайте про вміст солі та насичених жирів, які можуть легко можуть зробити сир калорійнішим і шкідливішим за пакет чіпсів.

Яйця. Повноцінний природний білок, що містить усі незамінні амінокислоти та багато інших важливих поживних речовин (зокрема, залізо та жиророзчинні вітаміни). Завжди чудовий вибір.

Шинка. Хоча це теж джерело білка, у ньому досить багато солі та мало вітамінів і мінералів, тому вона програє рибі й нежирній яловичині.

Креветки. Мають низький вміст жиру, але досить високий – холестерину. Однак та кількість, яку покладете в сендвіч, явно не зробить погоди. Тому можете сміливо їх їсти.

Яловичина. Забезпечує організм залізом, яке важливе для повноцінного кровопостачання. Як правило, дефіцит заліза спостерігається у більшості людей, тому така начинка для бутербродів завжди вітається.

Лосось. Насичений білком і омега-3 жирними кислотами, корисними для регулювання рівня холестерину та здоров’я серця. Його не тільки можна їсти, а й потрібно.

Тунець. Можете не витрачатися на цю дорогу рибу, якщо тільки ви не великий її фанат. Як виявилося, омега-3 у тунці так мало, що це навіть не рахується. Тому користі від неї ніякої – навіть від сардини більше.

Ковбаса. Навіть нежирні і, здавалося б, корисні сосиски, містять багато жиру, солі та наповнювачів. Що вже казати про копчені ковбаси… Тому користі для здоров’я від них немає.

Курка. Біле м’ясо є одним із найнежирніших джерел білка. Крім того, воно містить вітаміни групи B, селен і фосфор і ідеально підходить для харчування.

Бекон. Багато солі, жиру, дуже мало вітамінів і мінералів. Користь від цього продукту абсолютно непропорційна шкоді. Принаймні щодня бекон їсти точно не треба – хіба що зрідка.

Судячи з аналізу Найджела Денбі, найкорисніші начинки з високим вмістом білку. Тому зважте на це, коли наступного разу робитимете собі бутерброд.

Вас це може зацікавити: 5 суперпродуктів, які повинні бути в меню людини, що турбується про своє здоровя

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист