Дієтологиня назвала найкорисніші фрукти для організму

Всі ми знаємо, що  фрукти повинні бути в нашому раціоні щодня. Кожен з них вносить свій вклад у підтримку нашого здоровя. Але є серед них особливі – ті, які можуть дати організму максимум користі.

Влітку асортимент фруктів такий багатий, що розбігаються очі. Хочеться спробувати всього потроху, і це абсолютно правильне рішення – кожен фрукт має свої унікальні властивості. Якщо ж немає вибору або можливості купляти все, варто зосередитися на найкращому.

Дієтологиня Саманта Кесетті розповідає, як виглядає ТОП-5 найкорисніших фруктів і чим саме вони заслуговують на таку увагу.  

Чорниця. Дослідження, проведені в 2022 році, поставили цю ягоду на верхній рядок у списку найкорисніших продуктів для мозку. Виявилося, що вона найефективніша, коли йдеться про зменшення ризику розвитку деменції. Не останню роль у цьому зіграв її колір: сині ягоди містять велику кількість антоціану,  який має потужні антиоксидантні властивості. Якщо вживати чорницю регулярно, знижується ймовірність діабету 2 типу, розвитку серцевих захворювань та ризик набрати зайву вагу (кількість загального  жир та жиру на животі зменшується на  9%).

Полуниця. Буквально 8 ягід середнього розміру можуть задовольнити щоденну норму вітаміну С. Це допоможе підвищити імунітет і збільшить вироблення колагену. Згідно з деякими дослідженнями, полуниця може регулювати рівень холестерину та протидіяти запаленням в організмі.

Малина. Завдяки високому вмісту клітковини дуже корисна для кишечника, ефективна для виведення токсинів з організму. Містить антиоксиданти, які запобігають накопиченню тромбоцитів, знижують артеріальний тиск, поліпшують стан нервової системи. Покращує когнітивні функції та зменшує ризик розвитку нейродегенеративних захворювань мозку.

Авокадо. Дивно його бачити в цьому списку, але з точки зору біології авокадо – це фрукт. Його переваги у наявності мононенасичених жирів. Дослідження свідчать, що заміна частини вуглеводів у їжі половинкою або цілим авокадо покращує показники здоров’я серця у людей із надмірною вагою.

Кавун. Містить сполуку  l-цитрулін, яка зменшує біль у м’язах після фізичних вправ. Не зважаючи на те, що він дуже солодкий, має менше природного цукру, ніж така сама порція інших фруктів. Оскільки майже на 95% складається з води, добре втамовує спрагу й підтримує оптимальний рівень вологи. При цьому кавун не нагороджує великою кількістю калорій, оскільки в 100 грамах містить всього 30 ккал.

Вас це може зацікавити: 5 суперпродуктів, які повинні бути в меню людини, що турбується про своє здоровя

Дієтологиня назвала три популярні «напої здоровя», цінність яких дуже перебільшена

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист