Дієтологиня назвала три популярні «напої здоров’я», цінність яких дуже перебільшена

Той, хто дбає про своє здоровя, повинен не тільки правильно харчуватися, а й вживати правильні напої. Але деякі з них тільки маскуються під правильні

Деякі розрекламовані напої, нібито призначені для поліпшення здоров’я та самопочуття, мають репутацію, яка себе не виправдовує. Одні просто не приносять ніякої користі організму, а інші можуть йому зашкодити.

Дієтологиня Джоан Макміллан назвала три найпопулярніші напої.

Ізотонічні напої

Ізотоніки – це спеціальні спортивні напої, необхідні для підтримки водного балансу та насичення організму електролітами – магнієм, натрієм, калієм та хлоридом кальцію. Вони призначені для професійних спортсменів та людей, які багато працюють фізично. Особам, які не беруть участі в триатлоні і не бігають марафон, ізотоніки не рекомендуються. Вони містять вуглеводи – мальтодекстрин, глюкозу, фруктозу, – які спалюються тільки при великих фізичних навантаженнях. В інших випадках осідають на талії у вигляді жирових відкладень.

Зелені смузі

Доктор Макміллан застерігає від магазинних напоїв зеленого кольору. Це можуть бути підфарбовані фруктові соки, в яких дуже багато цукру. Тому вона радить уважно читати склад продукту, який купляєте: на першому місці там повинні бути овочі, потім – фрукти. І ніякого цукру! А загалом радить вживати власноруч приготовані смузі (не соки!) – тоді точно можна буде не сумніватися в якості продукту. Клітковина, яку вони містять, має для організму неоціненне значення.

Чайний гриб

Комбуча (так ще називається чайний гриб) останнім часом стала досить популярним продуктом у людей, які дбають про своє здоров’я. Тому її активно почали готувати в промислових масштабах і продавати в супермаркетах. Цінність цього напою в пробіотиках – живих бактеріях, що покращують роботу шлунково-кишкового тракту.

Але проблема в тому, що більшість магазинної комбучі, за словами доктора Макміллан, містить не більше живих бактерій, ніж  водопровідна вода. Тому сенсу в ній немає ніякого. Тільки чайний гриб, «вирощений» власними руками, може принести реальну користь.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист