Як приготувати хумус за 5 хвилин

Ця страва східної кухні добре прижилася в нашій культурі. Незважаючи на екзотичну назву, хумус не потребує екзотичних інгредієнтів та великих зусиль у приготуванні. А якщо використати консервований нут, час приготування скоротиться ще більше.

1 банка (400 г) нуту

60 г пасти тахіні

2 ст. л. соку лимона

2 зубчики часнику

сіль, перець (за смаком)

2 ст. л. оливкової олії

овочі (будь-які за бажанням)

суміш спецій (за бажанням)

Подрібнити часник і поєднати з лимонним соком.

Злити рідину з нуту, помістити його в блендер. Додати тахіні та оливкову олію, перебити у пюре.

У отримане пюре додати часник разом із лимонним соком, сіллю, перцем та об'єднати за допомогою блендера. Маса має бути гладкою. Якщо хумус вийшов дуже густим, додати 2-3 ст. л холодної води і знову перебити блендером.

Підготовлені овочі порізати довгими паличками. Хумус викласти у глибоку тарілку, полити невеликою кількістю оливкової олії та посипати сумішшю спецій. Подати страву з овочевими паличками. За бажанням – овочі можна замінити на підсмажені тости.

Вас це може зацікавити: Піца на сирно-яєчному тісті – просто, смачно і мінімум калорій

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист