Ця страва східної кухні добре прижилася в нашій культурі. Незважаючи на екзотичну назву, хумус не потребує екзотичних інгредієнтів та великих зусиль у приготуванні. А якщо використати консервований нут, час приготування скоротиться ще більше.
1 банка (400 г) нуту
60 г пасти тахіні
2 ст. л. соку лимона
2 зубчики часнику
сіль, перець (за смаком)
2 ст. л. оливкової олії
овочі (будь-які за бажанням)
суміш спецій (за бажанням)
Подрібнити часник і поєднати з лимонним соком.
Злити рідину з нуту, помістити його в блендер. Додати тахіні та оливкову олію, перебити у пюре.
У отримане пюре додати часник разом із лимонним соком, сіллю, перцем та об'єднати за допомогою блендера. Маса має бути гладкою. Якщо хумус вийшов дуже густим, додати 2-3 ст. л холодної води і знову перебити блендером.
Підготовлені овочі порізати довгими паличками. Хумус викласти у глибоку тарілку, полити невеликою кількістю оливкової олії та посипати сумішшю спецій. Подати страву з овочевими паличками. За бажанням – овочі можна замінити на підсмажені тости.
Вас це може зацікавити: Піца на сирно-яєчному тісті – просто, смачно і мінімум калорій