Посмажені на решітці стейки, крильця, риба, ковбаски, овочеве асорті або сир – найкраще завершення важкого робочого дня. Головне, домовитися, хто потім митиме решітку, до якої прилипли продукти. Але цієї неприємності можна уникнути. Розповідаємо, як.
Здається, буквально все, що смажиться на грилі, завжди прилипає до решітки. Інколи просто прикіпає – так, що страву доводиться віддирати. А потім замочувати решітку і довго та старанно її відшкрібати. Задоволення це сумнівне, але варіантів немає.
Насправді, кажуть експерти, варіанти є, і вони надзвичайно прості.
Щоб уникнути прилипання страв, перш, ніж покласти на решітку продукти, її слід натерти половинкою цибулини. Після цього можна сміливо класти ковбасу чи стейк лосося – нічого не прилипне.
Такий самий ефект має шматочок сирої картоплини. Або смужка бекону. До речі, картоплю не обов’язково після цього викидати: якщо покласти її на решітку, отримаєте гарнір до м’яса. Але слід бути обережними – ніколи не робіть цього голими руками, щоб не обпектися. Варто скористатися щипцями для грилю.
Якщо цибулі, картоплі чи бекону під рукою немає, не проблема – можна обійтися без них.
Причиною того, що прилипають м'ясо та риба, як правило, являються білки. Однак у процесі термічної обробки вони розчиняються і послаблюють «хватку» – легше відходять від металевої решітки.
Тож висновок очевидний: не потрібно поспішати перевертати продукти на решітці. Дайте їм гарно підсмажитися знизу, і вони не прилипатимуть. Головне, щоб нічого не підгоріло.
А після того, як приготуєте м’ясо, решітку можна буде легко відмити з допомогою миючого засобу.
Вас це може зацікавити: Як очистити аерогриль без миття за 5 хвилин