Якщо на ринку поряд з полуницею вам трапиться лісова суниця, часто виникає питання, що взяти. Розповідаємо, чим дві ягоди відрізняються.
У цих ягід, різних за розміром та формою, спільний «предок»: садова полуниця – це гібридний вид, що виник в результаті схрещування двох видів дикої суниці.
Смак ягід також схожий. От тільки у суниці відчуваються терпкі нотки. Але коли вона достигає, може бути солодшою за свою садову «сестру».
І полуниця, і лісова суниця – чудові джерела поживних речовин. Вони багаті на вітамін С, який підтримує імунну функцію та здоров'я шкіри. Містять значну кількість клітковини, яка сприяє травленню та надовго дає відчуття ситості.
Проте лісова ягода має дещо вищу харчову цінність порівняно з садовою. Вона особливо багата на поліфеноли – потужні антиоксиданти, які пов'язують зі зменшенням запалення і ризиків передчасного старіння. У ній більше кверцетину, який сприяє зниженню рівня холестерину та ризиків злоякісних новоутворень. Вітаміну С вона містить також більше.
Ще один нюанс, який для когось може мати важливе значення: суниця рідше викликає алергію.
Але в полуниці теж є переваги. Зокрема, високий вміст фолієвої кислоти – потужної підтримки нервової системи та серця. Також в ній більше клітковини, яка відіграє вирішальну роль у здоров’ї кишечника.
Тож якщо ви хочете отримати від ягід максимум користі, намагайтеся балувати себе обома видами.
Вас це може зацікавити: Чому полуницю корисно їсти з хвостиками, - пояснює дієтолог
Яку полуницю не можна вживати і чому вона небезпечна для здоров’я
Алергія на полуницю: хто найбільш схильний і коли вона становить загрозу життю