Кардіолог назвав продукти, найбільш небезпечні для здоров'я серця

Деякі продукти позитивно впливають на серце, а інших слід уникати.

Незважаючи на досягнення медицини, серцево-судинні захворювання й досі становлять серйозну загрозу для людини. Ожиріння, діабет і сидячий спосіб життя призводять до підвищення рівня холестерину, високого кров'яного тиску та резистентності до інсуліну, а ті в свою чергу – до проблем із серцем.

В основі всіх цих негараздів, на думку британського кардіолога Ніла Шрінівасана, лежить оброблена їжа. Лікар назвав 5 продуктів, яких особисто сам давно уникає і іншим радить це робити.

Злаки

Багато хто починає свій день з миски солодких пластівців. Це смачно, зручно і дуже шкідливо. Зернові культури вважаються продуктом високої обробки. Під час приготування вони проходять процес подрібнення, варіння, запікання, зціджування або консервування. Дослідження показують: люди, які регулярно вживають пластівці, на 24% частіше мають інфаркт та інсульт ніж ті, які їх не їдять. Це стосується й злакових батончиків та печива, в які, окрім усього іншого, додають ароматизатори, емульгатори або консерванти, а також розщеплюють цільні продукти на такі речовини, як олії, цукор і крохмаль.

Альтернатива:  високоякісний цільнозерновий хліб без додавання цукру чи масла. Тістечка та торти дозволяйте собі в особливих випадках.

Копчені ковбаси й бекон

Ці вироби з м’яса надзвичайно жирні, містять багато добавок. Салямі – ще й багато солі, яка підвищує ризик розвитку захворювань серця та кровообігу. А смажений бекон – калорійна бомба, начинена транс-жирами і поганим холестерином.

Альтернатива: смажене на грилі м’ясо.  

Картопляні чіпси

Те, що чіпси викликають залежність, зовсім не жарт. Вони викликають значні коливання рівня глюкози в крові, підвищують апетит і вимагають їжі ще і ще.

Як правило, картопляні чіпси мають високий вміст транс-жирів і натрію та низький вміст калію та харчових волокон – усе це сприяє появі серцевих захворювань, ожиріння  й атеросклерозу.

Альтернатива: якщо хочеться перекусити, краще з’їжте жменю горіхів.

Морозиво

Іспанські вчені провели дослідження, яке показало: особи, які споживають морозиво щодня, мають майже на 62% більше шансів померти через 10 років, ніж ті, хто їсть його зрідка.

Альтернатива: свіжі фрукти.

Солодкі газовані напої

Надмірне споживання цукру з безалкогольних напоїв пов’язане з ризиком ожиріння, гіпертонії та діабету 2 типу, нагадує доктор Шрінівасан.

Альтернатива: звичайна вода або содова, кава – не більше трьох чашок на день.

Вас це може зацікавити: 10 ознак, які свідчать, що ваше серце перевантажене

Кардіохірург розповів, від чого відмовляється, щоб захистити своє серце

5 овочів для здоров’я серця, які є в раціоні кардіолога

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист