Таку страву актуально приготувати у вихідний день, коли сім'я збирається за одним столом, або коли очікуєте гостей
4 гомілки індички (приблизно по 450 г)
1 кг невеликої картоплі
3 ст. л. оливкової олії
6 ст. л соєвого соусу
8 зубчиків часнику
1 ч. л. паприки
1 ч. л. пластівців чилі (або за смаком)
1 ч. л. сушеного часнику
1/2 ч. л. чорного свіжомеленого перцю
1/2 ч. л. меленого коріандру
1/2 ч. л. солі
1/4 ч. л. орегано
1/4 ч. л. чебрецю
2 огірка
Усі спеції та сіль змішати.
Гомілки промити та обсушити. Нашпигувати часником, додати до них 2/3 суміші спецій, соєвий соус та 2 ст. л. оливкової олії. Перемішати так, щоб суміш покрила їх рівномірно. Дати постояти за кімнатної температури 30-40 хвилин.
Картоплю добре помити, але не чистити. Розрізати на половинки і додати до неї залишки спецій та оливкової олії, перемішати.
Викласти разом із гомілками у посуд для запікання (разом із соком, що виділився під час маринування). Щільно накрити фольгою і відправити в розігріту до 200°С духовки на 1 годину.
Зняти фольгу і дати індичці підрум'янитися ще протягом 10-15 хвилин.
Для салату огірки нарізати кільцями, додати сіль та оцет. Дати постояти 5-10 хвилин.
Підігріти в сотейнику оливкову олію, додати до неї пластівці чилі та тонко нарізаний часник. Дати їм прогрітися разом, щоб ароматизувати олію. Але слід простежити, щоб часник не встиг пригоріти. Зняти сотейник з вогню і дати олії охолонути.
Огірки змішати з йогуртом та кунжутом. Заправити 1-2 ст. л. оливкової олії, приправити сіллю та перцем. Залишки ароматизованого масла можна використовувати для приготування інших страв.