Індичі ніжки, запечені з картоплею в духовці – страва, яку оцінять ваші гості

Таку страву актуально приготувати у вихідний день, коли сім'я збирається за одним столом, або коли очікуєте гостей

4 гомілки індички (приблизно по 450 г)

1 кг невеликої картоплі

3 ст. л. оливкової олії

6 ст. л соєвого соусу

8 зубчиків часнику

1 ч. л. паприки

1 ч. л. пластівців чилі (або за смаком)

1 ч. л. сушеного часнику

1/2 ч. л. чорного свіжомеленого перцю

1/2 ч. л. меленого коріандру

1/2 ч. л. солі

1/4 ч. л. орегано

1/4 ч. л. чебрецю

2 огірка

Усі спеції та сіль змішати.

Гомілки промити та обсушити. Нашпигувати часником, додати до них 2/3 суміші спецій, соєвий соус та 2 ст. л. оливкової олії. Перемішати так, щоб суміш покрила їх рівномірно. Дати постояти за кімнатної температури 30-40 хвилин.

Картоплю добре помити, але не чистити. Розрізати на половинки і додати до неї залишки спецій та оливкової олії, перемішати.

Викласти разом із гомілками у посуд для запікання (разом із соком, що виділився під час маринування). Щільно накрити фольгою і відправити в розігріту до 200°С духовки на 1 годину.

Зняти фольгу і дати індичці підрум'янитися ще протягом 10-15 хвилин.

Для салату огірки нарізати кільцями, додати сіль та оцет. Дати постояти 5-10 хвилин.

Підігріти в сотейнику оливкову олію, додати до неї пластівці чилі та тонко нарізаний часник. Дати їм прогрітися разом, щоб ароматизувати олію. Але слід простежити, щоб часник не встиг пригоріти. Зняти сотейник з вогню і дати олії охолонути.

Огірки змішати з йогуртом та кунжутом. Заправити 1-2 ст. л. оливкової олії, приправити сіллю та перцем. Залишки ароматизованого масла можна використовувати для приготування інших страв.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист