8 способів позбавитися від головного болю без ліків: ось що терміново потрібно зробити

Головний біль – найпоширеніша причина звернення людей до лікаря. Після кожного такого візиту в аптечці зявляються нові таблетки. Але можна спробувати обійтися без них. 

Причини головного болю можуть бути різні: недосип, перевтома, стрес, похмілля, підвищений тиск. Для людей, які принципово намагаються обходитися без «хімії», таблетки – не варіант. Для вагітних жінок – теж. У такому разі доведеться боротися з проблемою без медикаментів – є способи, які їх можуть замінити. 

Вода

Часто головний біль виникає через зневоднення, адже далеко не всі випивають 2-3 літри води в день – необхідний для дорослої людини об’єм. Тому склянка негазованої води при перших ознаках дискомфорту не завадить. Після цього біль швидко ослабне – якщо причина була в цьому.

Холод

Він звужує судини, покращує кровообіг і  тамує біль. Для цього можна змочити рушник у холодній воді і обмотати голову. Або прикласти до лоба кубики льоду. Така процедура повинна тривати не менше 10 хвилин. Однак такий спосіб ефективний тільки коли причиною головного болю став стрес.

Гаряча вода

Можна просто прикласти грілку з теплою водою до задньої частини шиї – це  розслабить напружені м'язи. Або на 10 хвилин занурити  ноги у гарячу воду – така процедура покращить кровоток.

Ще один варіант – прийняти розслаблюючу ванну, яка допоможе не тільки налагодити кровоток, а й вимити токсини з організму. Вода повинна бути досить гаряча. Спробуйте додати у ванну 200 г харчової соди, 20 крапель ефірної олії лаванди або перцової м’яти та 400 мл яблучного оцту. Це полегшить головний біль, пом'якшить і тонізує шкіру.

Імбир

Допомагає розслабити кровоносні судини голови. Залийте три шматочки свіжого імбиру двома склянками води, закип’ятіть і дайте настоятися. Можна пити просто так, а можна додавати лимон чи мед. Пити імбирний чай рекомендується щонайменше тричі на день. До речі, якщо вдихати пари імбирної настоянки, це також полегшує головний біль.

Миндаль

У мигдалі високий вміст магнію, який має здатність  регулювати артеріальний тиск. Якщо часто страждаєте від головного болю, варто завжди при собі мати жменьку горіхів.

Гострі соуси

Існує думка, що гострі соуси мають знеболювальний ефект. Тому якщо болить голова, додайте до свого раціону аджику, чилі, кімчи чи табаско.

Ароматерапія

Ефірні олій рослин мають лікувальний ефект стосовно різних хвороб. Від головного болю допомагає аромат лаванди – знімає спазми та напругу, заспокоює і розслабляє. Навіть поліпшує процес засинання.

Ще один заспокійливий аромат – м'ята. Якщо лаванду просто додають в аромалампу, м'ятну олію можна втирати в шкіру голови (причому робити це треба протягом 10 хвилин). Якщо є свіжа м’ята, можна розтерти листочки і прикласти до скроні. Ну і завжди актуальний чай з медом та м'ятою.

Масаж

Існують різні методики, як з допомогою масажу позбавитися від головного болю. Їхня суть у тому, що масаж верхньої частини голови активізує кровообіг. Так  клітини насичуються киснем, і біль затихає.

Якщо голова болить постійно, не зволікайте – зверніться до лікаря. Інколи головний біль може бути симптомом серйозного захворювання.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист