7 вуглеводів, які допоможуть вам схуднути

Слово «вуглеводи» у більшості людей асоціюються з зайвою вагою, тому їх намагаються виключити з раціону по максимуму. І даремно! Вуглеводи приносять не тільки шкоду, а й користь. А деякі продукти, що їх містять, можуть навіть допомогти вам схуднути.

Вуглеводи для організму – джерело енергії. Якщо повністю виключати їх з раціону протягом тривалого періоду часу, неминуче зіштовхнетеся з проблемою концентрації уваги, втомою, втратою м’язів і головними болями.  Особливо шкідливо відмовлятися від вуглеводів після виснажливих тренувань, пише Bunte.

Щоб організм нормально функціонував, слід обов’язково дозволяти собі продукти з цього списку.

Кіноа. Містить велику кількістю ситних білків і складних вуглеводів. Не містить глютену, тому підходить для людей з непереносимістю. Можна додавати в салати та каші.

Вівсянка. Овес – цінне джерело білку, який запобігає розпаду м’язів. На вівсянці можна худнути, але на м’язовій масі це не позначиться.

Дикий рис. На відміну від білого рису, який викликає швидке підвищення рівня цукру в крові, дикий таким не грішить. До того ж у ньому удвічі більше білку, багато клітковини та амінокислот.

Цільнозерновий хліб. Випічка з білого борошна – те, від чого потрібно відмовлятися в першу чергу, якщо сповідуєте правильне харчування. Але взагалі викреслити з раціону хліб було б необачливо. Цільнозерновий – ваш вибір: у ньому значно більше поживних речовин, зокрема, магнію, кальцію, заліза та вітамінів групи В.

Макарони. Звісно ж, із твердих сортів пшениці. Вони не так легко перетравлюються, як звичайні, тому насичують на триваліший період.

Ягоди. Вони містять прості вуглеводи, які, як відомо, для здоров’я не «ок». Однак все залежить від калорійності. У винограду вона – 70 ккал/100 г. А в малини, ожини, чорниці майже удвічі менша. Враховуючи те, що ягоди містять важливі вітаміни та мінерали (вітамін С, К, марганець), без них нам не обійтися.

Бобові. Чудова альтернатива тваринного білку – нут, квасоля, сочевиця. Особливу увагу слід звернути на чорну квасолю. Вона містить велику кількість клітковини і вуглеводів, які своєчасно всмоктуються в тонкому кишечнику, що запобігає їх швидкому потраплянню в кров. Це дозволяє підтримувати постійний рівень цукру в крові і бути корисним для діабетиків. А ще бобові завдяки високому вмісту сапоніну захищають серцево-судинну систему.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист