Якщо у вас немає часу і бажання консервувати огірки, то огірки малосольні – саме той випадок, коли все дуже просто і швидко можна влаштувати.
На їхнє приготування піде всього кілька хвилин, а готові вони будуть буквально за кілька годин. Додаючи до них різні трави та спеції, можна за один раз приготувати хрусткі огірочки з різними відтінками смаку. Часник чи гострий перчик, розмарин чи кріп – в різних кількостях та в різних варіаціях. Особливого смаку вони набувають, якщо додати трохи ягід ялівцю.
1 кг огірків розміром 5-7 см
2 ст. л. солі
10 зубчиків часнику
2 маленькі гіркі перчики
1 л води
кілька гілочок кропу
2-3 гілки розмарину
4-5 ягід ялівцю
Овочі та зелень вимити, почистити часник. У огірків зрізати з обох сторін кінчики.
Воду закип'ятити та розмішати в ній сіль до повного розчинення.
У банку викласти часник, огірки, перець, зелень та ялівцеві ягоди. Залити розсолом і залишити до повного охолодження (приблизно 2 години). Після цього огірки готові до вживання.
Зберігати в холодильнику не більше двох днів, інакше стануть солоними.
Вас це може зацікавити: Як приготувати солодке й густе полуничне варення без граму цукру