Малосольні огірки з секретним інгредієнтом – готові вже за дві години

Якщо у вас немає часу і бажання консервувати огірки, то огірки малосольні – саме той випадок, коли все дуже просто і швидко можна влаштувати.

На їхнє приготування піде всього кілька хвилин, а готові вони будуть буквально за кілька годин. Додаючи до них різні трави та спеції, можна за один раз приготувати хрусткі огірочки з різними відтінками смаку. Часник чи гострий перчик, розмарин чи кріп – в різних кількостях та в різних варіаціях. Особливого смаку вони набувають, якщо додати трохи ягід ялівцю.

1 кг огірків розміром 5-7 см

2 ст. л. солі

10 зубчиків часнику

2 маленькі гіркі перчики

1 л води

кілька гілочок кропу

2-3 гілки розмарину

4-5 ягід ялівцю

Овочі та зелень вимити, почистити часник. У огірків зрізати з обох сторін кінчики.

Воду закип'ятити та розмішати в ній сіль до повного розчинення.

У банку викласти часник, огірки, перець, зелень та ялівцеві ягоди. Залити розсолом і залишити до повного охолодження (приблизно 2 години). Після цього огірки готові до вживання.

Зберігати в холодильнику не більше двох днів, інакше стануть солоними.

Вас це може зацікавити: Як приготувати солодке й густе полуничне варення без граму цукру

Що додати в малосольні огірки, щоб були хрумкими й твердими

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист