Як приготувати солодке й густе полуничне варення без граму цукру

Зварити ароматне полуничне варення входить у плани кожної господині, яка любить балувати родину смачненьким. Цей рецепт – просто знахідка для тих, хто контролює свою вагу і змушений відмовляти собі у солодкій смакоті. Адже готується варення без цукру.

На перший погляд це здається нереальним: саме цукор забезпечує варенню смак і густу консистенцію.

У цьому рецепті таку місію на себе бере свіжовичавлений лимонний сік: він містить пектин, який природним чином згущує варення. А щоб воно було солодким, слід брати пізні сорти полуниці.

Вам знадобиться:

1,5 кг полуниці

50 мл лимонного соку

З лимона вичавити сік. Ретельно промити полуницю в холодній воді, просушити на паперовому полотенці і видалити плодоніжки. Порядок повинен бути саме таким, щоб ягоди не увібрали в себе багато води.

Покласти полуницю в каструлю, збризнути лимонним соком  і поставити на вогонь. Він повинен бути невеликим, щоб ягоди не пригоріли.

Після закипання зменшити вогонь, щоб варення ледь кипіло. Варити впродовж 1 години, періодично помішуючи. За цей час частина рідини википить, варення набуде досить щільної консистенції. Якщо ж воно здасться вам рідкуватим, можна проварити ще 15-20 хвилин.

Гаряче варення розлити в попередньо простерилізовані банки і щільно закрити.

Дно великої каструлі з товстим дном вистелити рушником. Охолоджені банки з варенням помістити всередину і залити водою кімнатної температури (вона повинна доходити майже до кришки).

Поставити каструлю на вогонь і після закипання варити на повільному вогні 20-25 хвилин.

Вийняти з каструлі, перевернути догори дном,  утеплити і залишити до повного охолодження.

Вас це може зацікавити: Секрет ідеального густого полуничного варення з цілими ягодами

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист