Зварити ароматне полуничне варення входить у плани кожної господині, яка любить балувати родину смачненьким. Цей рецепт – просто знахідка для тих, хто контролює свою вагу і змушений відмовляти собі у солодкій смакоті. Адже готується варення без цукру.
На перший погляд це здається нереальним: саме цукор забезпечує варенню смак і густу консистенцію.
У цьому рецепті таку місію на себе бере свіжовичавлений лимонний сік: він містить пектин, який природним чином згущує варення. А щоб воно було солодким, слід брати пізні сорти полуниці.
Вам знадобиться:
1,5 кг полуниці
50 мл лимонного соку
З лимона вичавити сік. Ретельно промити полуницю в холодній воді, просушити на паперовому полотенці і видалити плодоніжки. Порядок повинен бути саме таким, щоб ягоди не увібрали в себе багато води.
Покласти полуницю в каструлю, збризнути лимонним соком і поставити на вогонь. Він повинен бути невеликим, щоб ягоди не пригоріли.
Після закипання зменшити вогонь, щоб варення ледь кипіло. Варити впродовж 1 години, періодично помішуючи. За цей час частина рідини википить, варення набуде досить щільної консистенції. Якщо ж воно здасться вам рідкуватим, можна проварити ще 15-20 хвилин.
Гаряче варення розлити в попередньо простерилізовані банки і щільно закрити.
Дно великої каструлі з товстим дном вистелити рушником. Охолоджені банки з варенням помістити всередину і залити водою кімнатної температури (вона повинна доходити майже до кришки).
Поставити каструлю на вогонь і після закипання варити на повільному вогні 20-25 хвилин.
Вийняти з каструлі, перевернути догори дном, утеплити і залишити до повного охолодження.
Вас це може зацікавити: Секрет ідеального густого полуничного варення з цілими ягодами