Що додати в малосольні огірки, щоб були хрумкими й твердими

Домашні огірки вже на підході, а значить, можна себе буде побалувати малосольними огірочками.  Але яким буває розчарування, коли вони чомусь виходять м’якими і пустими всередині! Підказуємо, як уникнути такого конфузу.

Правила засолки

Малосольні огірки – це одна з перших ознак того, що нарешті прийшло літо. Вони ідеально смакують до картоплі, м’яса, салатів, холодних супів – зрештою, практично до всього.

Одна з їхніх переваг – простота приготування. Склали в трилітрову банку помиті огірочки, додали 3 столові ложки солі, 5 зубчиків часнику, пучок кропу, залили окропом, що охолонув, – і вже наступного дня малосольні огірки можна подавати до столу.

Щоб не зіпсувати їх, важливо дотримуватися простих правил, які можуть вплинути на його якість:

● соліть тільки польові огірки. Тепличні сорти, як правило, не призначенні для соління;

● беріть максимально свіжі плоди – бажано зібрані вранці. Такі не встигнуть зів’янути;

● вибирайте огірочки середнього розміру. У великих надто багато води, тому вони можуть бути більш м’якими;

● не використовуйте для соління водопровідну воду. Як правило, вона хлорована. Хлор частково присутній навіть після кип’ятіння. Він знищує мікроорганізми, необхідні для вироблення молочнокислих бактерій під час бродіння. Тому краще використовувати для соління бутильовану або очищену воду.

Листочки, гілочки й лимон

Якщо вам потрібні гарантії того, що огірки вийдуть хрусткими, досвідчені господині радять наступне:

● перш, ніж складати огірки в банку, замочіть їх на 2 години в холодній, а краще крижаній воді – це збільшує шанси на те, що вони вийдуть хрумкими;

● щоб огірки залишалися твердими, покладіть у банку трохи листя – вишневого,  малинового або смородинового і шматочок кореня хрону;

● щоб плоди були хрумкими і не порожніми всередині, у кожну банку варто додати гілочку ароматного естрагону (тархуну). Або ж 1 чайну ложку сушеного;

● замість естрагону можна покласти три шматочка лимона. Завдяки цьому малосольні огірки будуть твердими, хрусткими і матимуть приємний аромат.

Вас це може зацікавити: Як приготувати солодке й густе полуничне варення без граму цукру

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист