Скільки потрібно спати, щоб схуднути

Не тільки дієта і спорт впливають на нашу вагу і фігуру. Вчені довели, що сон у процесі схуднення відіграє одну з найголовніших ролей.

Дехто вважає, що дефіцит сну, який виснажує організм, сприяє  спалюванню жиру. Але це працює зовсім не так.  Нестача сну якраз підвищує ризик зайвої ваги. А повноцінний нічний сон (саме нічний, а не його компенсація посеред дня) допомагає втрачати жир, пише Fit For Fun.

Як сон бореться з жиром

Вночі організм відпочиває й дає можливість відновитися усім життєво важливим процесам.

Зокрема, нічний сон допомагає збалансувати гормони. Особливо це стосується гормонів греліну та лептину, які контролюють почуття голоду та ситості. Якщо не спати, рівень греліну підвищується, а рівень лептину падає. Це призводить до того, що метаболізм порушується – наступного дня ви відчуваєте підвищений апетит і готові з’їсти більше, ніж вам потрібно.

Також кількість сні впливає на те, як мозок сприймає їжу. У людей, які мало сплять,  через недосипання нейрони головного мозку виробляють підвищену кількість речовин під назвою ендоканабіноїди. Вони поліпшують нюх і смакові рецептори. А це призводить, знову ж таки, до бажання щось перекусити.

Під час сну виробляється і гормон росту, який стимулює ріст м'язів. Цей процес важливий не тільки для людей, які хочуть наростити м'язову масу. Він сприяє росту в дитинстві та допомагає підтримувати здорові тканини тіла та м’язову масу в дорослому віці.

Більше спите – стрункіші будете

Щоб худнути, фахівці рекомендують спати вночі по 7-9 годин. «Переносити» сон на день означає порушити циркадний ритм і негативно вплинути на вивільнення важливих гормонів.

До того ж повноцінний нічний відпочинок збільшує шанси на те, що ви проснетеся в гарному настрої, сповнені сил і мотивації.

Нагадаємо, головні вороги нормального сну – переїдання, кава та алкоголь на ніч.

Вас це може зацікавити: Експерти назвали фрукт, який допомагає швидко заснути

Забудете про безсоння: вчені знайшли спосіб, як заснути за 10 хвилин

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист