Як приготувати смачний пастуший пиріг з м’ясом

Пастуший пиріг родом Шотландії та Північної Англії. Але для нас це абсолютно зрозуміла річ, оскільки її аналог – картопляна запіканка з м'ясом. У будь-якому разі страва така смачна, що її варто приготувати.

Спочатку пастуший пиріг готувався тільки з баранини чи ягнятини. У наш час його готують абсолютно з будь-якого м'яса чи фаршу. Можна навіть використати те м'ясо, що залишилося від святкового обіду або вечері.

500 г картоплі

70 г вершкового масла

1-2 ст. л. майонезу

велика цибулина

800 г фаршу (у нас яловичий)

1 велика морква

200 г замороженого зеленого горошку

кілька зубчиків часнику

вустерський соус (або будь-який інший кисло-солодкий)

жменя тертого пармезану (для посипання страви)

рубана петрушка

листочки чебрецю

сіль, перець

Моркву та цибулю порізати невеликими кубиками, картоплю – на четвертини.

Відварити картоплю в підсоленій воді. Воду злити, додати масло,  майонез і зробити пюре.

Обсмажити цибулю до прозорості. Додати фарш, ще кілька хвилин обсмажити і викласти  моркву та заморожений горошок. Смажити на невеликому вогні до готовності, періодично помішуючи.

Посолити, поперчити, додати вустерський соус, чебрець, петрушку і вичавити через прес часник.

У форму для запікання викласти фарш із овочами. Злегка притиснути. Зверху ложкою викласти пюре та розрівняти. Виделкою зробити невеликі «борозенки» (для краси).  

Запікати в розігрітій до 180°С духовці 45 хвилин.

За 10 хвилин до готовності посипати сиром. Для гарної скоринки в самому кінці на кілька хвилин увімкнути режим гриль на 250°С.

Вас це може зацікавити: Рецепт пирога з рибою, морепродуктами і кокосовим соусом

Оригінальний рецепт лазаньї без м’яса – неймовірно ніжна і ситна страва

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист