Пастуший пиріг родом Шотландії та Північної Англії. Але для нас це абсолютно зрозуміла річ, оскільки її аналог – картопляна запіканка з м'ясом. У будь-якому разі страва така смачна, що її варто приготувати.
Спочатку пастуший пиріг готувався тільки з баранини чи ягнятини. У наш час його готують абсолютно з будь-якого м'яса чи фаршу. Можна навіть використати те м'ясо, що залишилося від святкового обіду або вечері.
500 г картоплі
70 г вершкового масла
1-2 ст. л. майонезу
велика цибулина
800 г фаршу (у нас яловичий)
1 велика морква
200 г замороженого зеленого горошку
кілька зубчиків часнику
вустерський соус (або будь-який інший кисло-солодкий)
жменя тертого пармезану (для посипання страви)
рубана петрушка
листочки чебрецю
сіль, перець
Моркву та цибулю порізати невеликими кубиками, картоплю – на четвертини.
Відварити картоплю в підсоленій воді. Воду злити, додати масло, майонез і зробити пюре.
Обсмажити цибулю до прозорості. Додати фарш, ще кілька хвилин обсмажити і викласти моркву та заморожений горошок. Смажити на невеликому вогні до готовності, періодично помішуючи.
Посолити, поперчити, додати вустерський соус, чебрець, петрушку і вичавити через прес часник.
У форму для запікання викласти фарш із овочами. Злегка притиснути. Зверху ложкою викласти пюре та розрівняти. Виделкою зробити невеликі «борозенки» (для краси).
Запікати в розігрітій до 180°С духовці 45 хвилин.
За 10 хвилин до готовності посипати сиром. Для гарної скоринки в самому кінці на кілька хвилин увімкнути режим гриль на 250°С.
Вас це може зацікавити: Рецепт пирога з рибою, морепродуктами і кокосовим соусом
Оригінальний рецепт лазаньї без м’яса – неймовірно ніжна і ситна страва