Якщо хочете здивувати гостей чимось смачненьким, приготуйте пиріг з рибою та морепродуктами і кокосовим соусом. Звучить складно, але готувати просто, і виходить апетитно.
Інгредієнти розраховані на форму приблизно 27x18x4,5 см
1 кг будь-якої риби та морепродуктів
Упаковка листкового тіста
Соус:
1 велика морквина
1 цибулина
1 стебло цибулі-порею
10 г імбиру
1 перчик чилі
2 ст. борошна
2 ч. л. гірчиці
500 мл кокосового молока
100 г сиру гауда
50 г вершкового масла
3-4 гілочки петрушки
рослинна олія
сіль, перець
Готуємо соус. Овочі дрібно порубати. Розігріти у великій сковороді 1-2 ст. л. олії разом із вершковим маслом. Як тільки вершкове масло розтане, викласти порізані овочі в сковороду і смажити 15 хвилин, постійно помішуючи. Додати борошно та гірчицю, добре перемішати. Влити кокосове молоко, перемішати і тушкувати на маленькому вогні, поки соус не загусне. Додати натертий сир та порубану зелень. Перемішати до однорідного стану. Посолити і поперчити. Накрити кришкою і відставити убік.
Переходимо безпосередньо до рибної начинки. Якщо риба і морепродукти були заморожені, після розморозки злити зайву рідину. Рибне філе бажано навіть промокнути паперовими рушниками. Чим сухіші будуть ваші риба та морепродукти, тим менше рідини у результаті буде в начинці. Тісто також слід розморозити заздалегідь
Рибу порізати великими шматочками. Викласти разом з морепродуктими у форму для запікання. Злегка збризкати олією, посолити, поперчити, перемішати.
Розподілити рівномірно по дну форми. На рибу викласти соус, розрівняти. Злегка (!) розкачати тісто. Накрити пластом тіста форму, притиснути краї. Зайве тісто можна відрізати. Зробити неглибокі надрізи на тісті та відправити у духовку, розігріту до 180°С, на 1 годину. Дістати з духовки, дати трохи охолонути і подавайте до столу.