Якщо ви не надто любите яйця або хочете урізноманітнити раціон білковими продуктами, ці три види горіхів стануть чудовою альтернативою.
Яйця вважаються найкращим джерелом білка: в одному яйці – 6 г. Він засвоюється на 95% і містить 9 незамінних амінокислот. Саме тому спортсмени і бодібілдери вводять його у свій раціон. Втім, є декілька видів горіхів, які можуть з ним посперечатися щодо корисності.
Арахіс. Технічно арахіс – це бобові. Але їх зазвичай відносять до категорії горіхів через подібний смак і поживну цінність. Порція арахісу 30 г містить близько 7 г білка і 2 г клітковини, що робить їх чудовим вибором для повноцінного перекусу. Також арахіс багатий на необхідні для організму вітаміни та мінерали. Їх основні «заслуги» – підтримка здоров’я серця та регулювання рівня цукру в крові.
Мигдаль. 23 г цих горіхів – це 6 г білка. А ще мигдаль – джерело клітковини (3,5 г – близько 10% від рекомендованої щоденної норми споживання), корисної для кишечника, і антиоксидантів, які сприяють здоров’ю серця.
Фісташки. 6 г білка в 30 г неочищених горіхів. Їх використовують для перекусу і підсилення смаку різних страв. Крім білка, багаті калієм, вітаміном B6 і марганцем. Останні дослідження показують, що ці горішки можуть сприяти здоров’ю кишечника, підвищуючи рівень корисних бактерій.
Мінус горіхів, як відомо, у високій калорійності. Втім, завдяки своїм багатим поживним цінностям вони – чудове доповнення до збалансованої дієти.
Вас це може зацікавити: Білок чи жовток: яка частина яйця корисніша і кому її варто обирати
9 продуктів з найвищим вмістом білка, які дієтологи радять включити у свій раціон