Що зробити з мигдалем, щоб він став ще кориснішим

Мигдаль не тільки дуже смачний – цей горіх надзвичайно коричний. Але його властивості можна ще більше покращити, якщо перед вживанням замочити.

Для чого замочувати мигдаль

Сирий і замочений мигдаль мають подібні поживні властивості. Але замочування трохи зменшує калорійність горіха (цього вдається досягнути завдяки поглинанню води).

Також у ньому у ньому  зменшується вміст фітинової кислоти, яка може перешкоджати засвоєнню кальцію і заліза.

Він має покращену біодоступність поживних речовин, таких як магній і вітамін Е – вони легше засвоюються організмом. Це означає, що вітамін Е потурбується про  здоров’я шкіри та її молодість (нагадаємо, він запобігає старінню).

А ще замочений мигдаль покращує когнітивні функції – стимулює роботу мозку.

Як правильно замочити мигдаль

Спочатку промийте його холодною водою.

Помістіть у ємність і залийте чистою водою так, щоб був повністю в неї зануреним.

У воді мигдаль слід залишити принаймні на 8-12 годин (а краще – на ніч) при кімнатній температурі.

Після цього  злийте воду і очистіть мигдаль. Останнє робити не обов’язково. Але без шкірки поживні речовини засвоюватимуться ще краще.

Чим корисний мигдаль для здоров’я

Чи потрібен нам взагалі мигдаль у раціоні? Сто разів «так»!

Його вживання має численні перевага для здоров’я.

Завдяки високому вмісту мононенасичених жирів допомагає знизити рівень поганого  холестерину. Тим самим покращує здоров’я серця.

Забезпечує міцність кісток.

Має антиоксидантні властивості і захищає організм від окислювального стресу, який порушує обмін речовин і погано впливає на всі органи людини.

Оскільки мигдаль є джерелом клітковини та білку, він сприяє відчуттю ситості та допомагає контролювати апетит. А також регулює рівень цукру в крові.

Вас це може зацікавити: Які горіхи на та насіння можна не мити перед вживанням

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист