Що їдять люди, які мають здорову печінку

Існують максимально прості харчові рішення для детоксикації печінки та її підтримки.  В принципі, ми це все й так їмо. Просто вживати ці продукти варто частіше.

Так само, як кожному з нас потрібне перезавантаження, воно потрібне й печінці. Адже це один з найважливіших органів, який фільтрує кров 24/7 і відповідає за понад 500 життєво важливих функцій.

Перезавантаження забезпечить ретельне очищенні від токсинів. Допоможуть у цьому наступні продукти.  

Часник. Він багатий на аліцин і селен – дві натуральні сполуки, корисні для печінки. Одного зубчика часнику достатньо, щоб активувати ферменти, які допомагають виводити токсини.

Цитрусові. Вони не тільки освіжають, але й містять багато вітаміну С, який допомагає організму синтезувати токсичні речовини у формах, які вода може легко вивести. Склянка теплої води з лимоном вранці запускає процес очищення. Користь грейпфруту полягає в глутатіоні – потужному антиоксиданті, який печінка виробляє та використовує для детоксикації.

Листова зелень. Це не тільки шпинат, рукола та салат, які нейтралізують важкі метали та пестициди. Не забувайте про хрестоцвіті – броколі, цвітну капусту, кале. Вони  містять глюкозинолати, які допомагають печінці виробляти детоксикуючі ферменти.

Куркума. Крім гарного жовтого кольору ця спеція має неймовірну користь для здоров’я. Зокрема, її активний інгредієнт куркумін вважається одним із найпотужніших союзників печінки. Він стимулює регенерацію її клітин та допомагає виводити  речовини, які пов’язують з раковими захворюваннями.

Горіхи. Найкращий варіант – волоські горіхи, багаті на глутатіон, аргінін та омега-3 жирні кислоти, які підтримують нормальну очисну функцію печінки.

Вас це може зацікавити: 5 напоїв, які допоможуть очистити печінку від жиру

5 ворогів печінки, які руйнують її сильніше за алкоголь

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист