Що потрібно випити перед прийомом їжі, щоб знизити рівень цукру в крові та ризик запалення

Яблучний оцет можна використовувати не тільки для приготування страв, а й з профілактично-лакувальною метою.

Оцтова кислота, пектин, антиоксиданти, натрій та калій, які містяться в яблучному оцті, мають науково підтверджені антимікробні та протизапальні властивості.

Як вживати оцет

Щоб отримати від нього максимальну користь, дієтологиня Бланка Ореа радить вживати оцет перед трапезою. Це покращить кровообіг, травлення і засвоєння мінералів (зокрема, заліза).

Просто змішайте одну столову ложку яблучного оцту з половиною склянки води і випийте безпосередньо перед  їжею.

Що дає яблучний оцет

Секрет криється в pH оцту, який допомагає підкислити шлунок. А коли ми це робимо, покращуємо травлення та запобігаємо закрепам, пояснює дієтологиня.

Заодно оцтова кислота сповільнює дію ферменту альфа-амілази в роті і робить управління глюкозою ефективнішим. Це означає, що якщо ви вживати їжу, багату на вуглеводи, зможете уникнути стрибків глюкози.

За словами Бланки Ореа, яблучний оцет забезпечує організм корисними бактеріями та  бітиновою кислотою. Вона покращує мікробіом, оскільки живить клітини кишечника, має протизапальну дію та покращує проникність кишечника.

Кому варто уникати оцту

Не кожен може отримати користь від цього продукту.

Не рекомендується вживати воду з яблучним оцтом при гастриті, виразці шлунку або рефлюксі. Сильна печія та дискомфорт красномовно про це сигналізуватимуть.

Також варто від нього відмовитися, якщо у вас низький рівень калію або високий рівень гістаміну.

Вас це може зацікавити: 6 побічних ефектів яблучного оцту для здоровя

Що випити перед прийомом калорійної їжі, щоб не набирати вагу

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист