Банан – це, безумовно, дуже корисний фрукт. Але якщо його їсти натщесерце, замість користі для здоров’я отримаєте шкоду.
Одна з найбільших поживних цінностей бананів – високий вміст калію, який відповідає за роботу м’язів, проведення нервових імпульсів, роботу нирок, серцево-судинної системи і головного мозку, служить для профілактики атеросклерозу, інфаркту та інсульту, регулює артеріальний тиск.
Банани містять вітаміни, які забезпечують нормальну діяльність нервової системи, клітинний обмін, концентрацію уваги, гострий зір.
Враховуючи вміст вітамінів, мінералів та інших поживних речовин (зокрема, пектинів і антиоксидантів), банани повинні бути в щоденному меню кожної людини.
Але натщесерце їх краще не вживати. За словами дієтолога Шилпа Садха, банан натщесерце може спричинити низку проблем зі здоров’ям.
● Підвищення рівня цукру в крові: це може викликати втому, головний біль та інші проблеми.
● Проблеми з травленням: попри те, що банани сприяють налагодженню травних процесів, вони можуть бути шкідливими, якщо є запалення шлунку. У такому разі їсти їх натщесерце не варто.
● Поглинання мінералів: споживання більше одного банана натщесерце може ускладнити засвоєння організмом таких мінералів, як залізо, цинк і кальцій.
● Печія: дехто може відчувати печію в шлунку після банану натщесерце.
Але дієтолог підкреслює: ці застереження розповсюджуються на банани, з’їдені натщесерце. Солодкий фрукт на сніданок приноситиме користь, якщо додавати його до корисних жирів, які здатні нейтралізувати дію цукру і, відповідно, не допустять стрибку інсуліну. Наприклад, поєднання з вівсянкою чи йогуртом вважається правильним рішенням.
Вас це може зацікавити: Що буде з організмом, якщо з’їдати два банани щодня