Багато хто чув про те, що щоранку слід вживати ложку меду. Дехто навіть це робить. Аде чи справді в цьому є сенс?
Є, каже лікар Джозеф Нордквист. Адже мед – багатий антиоксидантами, ферментами та поживними речовинами, важливими для нашого організму.
Загалом можна виокремити такі переваги споживання меду щоранку.
Бореться з алергією. Сирий мед містить пилок, який може усунути негативну реакцію на алергени. Щоденне споживання здатне зменшити симптоми сезонної алергії та захистити дихальну систему.
Очищає печінку. Мед стимулює ферменти печінки, які виводять токсини. Якщо вживати з теплою водою, м’яко її очищає і прискорює вироблення жовчі, що сприяє кращому травленню.
Підтримує здоров'я серця. Антиоксиданти, присутні в меді, допомагають регулювати рівень холестерину та зменшити запалення в артеріях. Чайна ложка меду вранці надовго зміцнює здоров'я серця.
Підтримує необхідний рівень цукру в крові. Хоча мед солодкий, він позитивно впливає на рівень цукру в крові. При помірному споживанні може збалансувати кількість глюкози, знижуючи резистентність до інсуліну.
Зменшує біль у горлі. Якщо ви прокидаєтеся з відчуттям сухості в горлі або відчуваєте подразнення, мед його може заспокоїти. Крім того, він має антибактеріальні властивості, які можуть боротися з інфекціями горла.
Полегшує симптоми застуди та кашлю. Використовується для пом'якшення кашлю.
Підтримує здоров'я шкіри. Завдяки своїй антимікробній властивості мед очищає кров і підтримує здоров’я шкіри. Зокрема, зменшує утворення прищів.
Покращує настрій і концентрацію. Мед містить глюкозу, яка є «паливом» для мозку: покращує концентрацію, настрій і пам’ять. Вживання меду вранці дозволить зберегти світлий розум впродовж дня. А ще забезпечить емоційну стабільність.
Зміцнює імунну систему. Цим він завдячує своїм антибактеріальним та антиоксидантним властивостям, які зміцнюють імунну систему.
Допомагає травленню. Чайна ложка меду стимулює вироблення травних ферментів, які полегшують симптоми здуття живота, запобігають утворенню газів і активізують роботу кишечника.
Ідеальна доза меду на добу, на думку вчених, 1-2 столові ложки. Але зранку достатньо однієї ложки, яку краще розмішати в склянці води, щоб мед не подразнював слизову шлунку.
Вас це може зацікавити: Чим відрізняються різні види меду: смакові якості та лікувальні властивості
З чим найкраще їсти мед, щоб приносив максимум користі: 4 ідеальні поєднання
Мед: де потрібно зберігати, щоб не втратив поживних якостей 30 років