Не всім подобається брюссельська капуста – вона корисна, але досить специфічна. Втім, відомий британський шеф Джеймі Олівер переконаний: якщо ви не любите цей вид капусти, ви просто не вмієте її готувати. Саме час виправити ситуацію.
Інгредієнти на 2 порції:
300 г брюссельської капусти
2 зубчики часнику
30 г мигдалю або фісташок
1 гранат
5 ст. л. зернистого сиру
Брюссельську капусту покласти в друшляк, опустити в окріп на 1 хвилину, потім одразу опустити в крижану воду на 1 хвилину. Злити воду, дати трохи просохнути і розрізати на половинки.
Часник порізати тонкими кружальцями, горіхи потовкти у ступці або дрібно порізати.
З половини граната видавити сік, з другої половини дістати насіння.
У сковороді розігріти олію, обсмажити брюссельську капусту хвилини 3-4, потім додати ще трохи олії та часник. Обсмажувати ще хвилину.
Викласти на тарілку сир, зверху капусту, посипати насінням граната, збризнути гранатовим соком і посипати горішками.
Вас це може зацікавити: Рецепт телячого язика на подушці з броколі
Спаржа зі смаженою куркою й оригінальним соусом - рецепт смачної страви на вечерю