Рецепт телячого язика на подушці з броколі

Ця страва не на кожен день. Але якщо вам захочеться повечеряти «як в ресторані», влаштувати вдома романтичну вечірку або здивувати друзів своїми кулінарними здібностями, вона підійде ідеально. 

Інгредієнти:

1 телячий язик (середнього розміру)

2 ст. л. діжонської гірчиці

1 ст. л. кукурудзяного крохмалю

80 мл коньяку

1 цибулина

40 г вершкового масла

1 ст. л. рослинної олії

сіль, перець горошком, лавровий лист

Для  гарніру:

300 г цвітної капусти

300 г броколі

80 г пармезану

50 г вершкового масла

сіль, перець

Залити язик водою (щоб повністю покривала), довести до кипіння і зменшити вогонь. Додати 1 ч. л. солі, кілька горошин чорного та запашного перцю, 2-3  лаврових листа. Варити 2 години.

Дістати язик і залити холодною водою – так легше буде зняти шкіру. Нарізати шматочками невеликої товщини.  

Цибулю дрібно нашинкувати і обсмажити до прозорості на вершковому маслі та рослинній олії.

Змішати гірчицю та крохмаль. Додати 2 черпаки бульйону, в якому варився язик. Змішати вінчиком до однорідного стану. Вилити суміш у сковороду до цибулі. Прогріти протягом 1 хвилини, весь час помішуючи. Додати коньяк. Випарувати алкоголь протягом 2-3 хвилин.

Додати ще пару черпаків бульйону, довести до кипіння. Викласти шматочки язика в соус. Зменшити вогонь на мінімум. Накрити кришкою та готувати 30-35 хвилин.

Броколі та цвітну капусту залити водою. Варити до готовності овочів. Злити воду і зробити з них пюре. Додати вершкове масло і тертий пармезан. Посолити, поперчити за смаком і перемішати.

Викласти пюре по тарілках. Зверху покласти шматочки язика, полити соусом. Можна посипати ще невеликою кількістю пармезану.

Вас це може зацікавити: Рецепт найніжніших свинячих реберець

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист