Ця страва не на кожен день. Але якщо вам захочеться повечеряти «як в ресторані», влаштувати вдома романтичну вечірку або здивувати друзів своїми кулінарними здібностями, вона підійде ідеально.
Інгредієнти:
1 телячий язик (середнього розміру)
2 ст. л. діжонської гірчиці
1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
80 мл коньяку
1 цибулина
40 г вершкового масла
1 ст. л. рослинної олії
сіль, перець горошком, лавровий лист
Для гарніру:
300 г цвітної капусти
300 г броколі
80 г пармезану
50 г вершкового масла
сіль, перець
Залити язик водою (щоб повністю покривала), довести до кипіння і зменшити вогонь. Додати 1 ч. л. солі, кілька горошин чорного та запашного перцю, 2-3 лаврових листа. Варити 2 години.
Дістати язик і залити холодною водою – так легше буде зняти шкіру. Нарізати шматочками невеликої товщини.
Цибулю дрібно нашинкувати і обсмажити до прозорості на вершковому маслі та рослинній олії.
Змішати гірчицю та крохмаль. Додати 2 черпаки бульйону, в якому варився язик. Змішати вінчиком до однорідного стану. Вилити суміш у сковороду до цибулі. Прогріти протягом 1 хвилини, весь час помішуючи. Додати коньяк. Випарувати алкоголь протягом 2-3 хвилин.
Додати ще пару черпаків бульйону, довести до кипіння. Викласти шматочки язика в соус. Зменшити вогонь на мінімум. Накрити кришкою та готувати 30-35 хвилин.
Броколі та цвітну капусту залити водою. Варити до готовності овочів. Злити воду і зробити з них пюре. Додати вершкове масло і тертий пармезан. Посолити, поперчити за смаком і перемішати.
Викласти пюре по тарілках. Зверху покласти шматочки язика, полити соусом. Можна посипати ще невеликою кількістю пармезану.
Вас це може зацікавити: Рецепт найніжніших свинячих реберець