Рецепт найніжніших свинячих реберець

Якщо хочете приготувати щось  мега смачне, не варто вигадувати щось  надприродне. Соковиті, ніжні реберця зможуть задовольнити смаки найвибагливішого гурмана.

1 кг свинячих реберець

3 зубчики часнику

200 г кетчупу

100 мл соєвого соусу

50 г французької зернистої гірчиці

50 г рідкого меду

25 мл бальзамічного або винного оцту

оливкова олія

сіль, мелений перець чилі, чорний перець за смаком

М'ясо порізати вздовж ребер на 1 см завглибшки. Часник дрібно порубати. Натерти м’ясо часником, сіллю та свіжомеленим чорним перцем.

Поставити в холодильник маринуватися на декілька годин (бажано на ніч).

Змастити ребра олією і викласти в форму для запікання. При температурі 180°С запікати 30 хвилин.

Приготувати глазур. Змішати кетчуп, соєвий соус, гірчицю, мед, оцет та мелений перець чилі. Дістати ребра з духовки, полити частиною глазурі і добре змастити м'ясо по всій поверхні. Запікати ще 30 хвилин.

Дістати ребра. Повторно змастити їх глазур'ю, що залишилася. Накрити фольгою та запікати ще 30 хвилин.

Вийняти з духовки і дати м’ясу трохи постояти під фольгою.

Подавати з будь-яким улюбленим гарніром: пюре, печена картопля, капуста тощо.

Вас це може зацікавити: Свинина у медово-гірчичній глазурі з картоплею – святкова страва до новорічного стол

До різдвяного столу: рецепт запеченої качки в ананасовому маринаді

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист