Якщо хочете приготувати щось мега смачне, не варто вигадувати щось надприродне. Соковиті, ніжні реберця зможуть задовольнити смаки найвибагливішого гурмана.
1 кг свинячих реберець
3 зубчики часнику
200 г кетчупу
100 мл соєвого соусу
50 г французької зернистої гірчиці
50 г рідкого меду
25 мл бальзамічного або винного оцту
оливкова олія
сіль, мелений перець чилі, чорний перець за смаком
М'ясо порізати вздовж ребер на 1 см завглибшки. Часник дрібно порубати. Натерти м’ясо часником, сіллю та свіжомеленим чорним перцем.
Поставити в холодильник маринуватися на декілька годин (бажано на ніч).
Змастити ребра олією і викласти в форму для запікання. При температурі 180°С запікати 30 хвилин.
Приготувати глазур. Змішати кетчуп, соєвий соус, гірчицю, мед, оцет та мелений перець чилі. Дістати ребра з духовки, полити частиною глазурі і добре змастити м'ясо по всій поверхні. Запікати ще 30 хвилин.
Дістати ребра. Повторно змастити їх глазур'ю, що залишилася. Накрити фольгою та запікати ще 30 хвилин.
Вийняти з духовки і дати м’ясу трохи постояти під фольгою.
Подавати з будь-яким улюбленим гарніром: пюре, печена картопля, капуста тощо.
Вас це може зацікавити: Свинина у медово-гірчичній глазурі з картоплею – святкова страва до новорічного стол
До різдвяного столу: рецепт запеченої качки в ананасовому маринаді