До різдвяного столу: рецепт запеченої качки в ананасовому маринаді

Якщо хочете здивувати своїх близьких та гостей чимось незвичайним та смачним, запечена качка в ананасовому маринаді – те, що вам потрібно.

1 качка (1,8-2 кг)

1 свіжий ананас (або, як альтернатива, консервований ананас у банці вагою 600 г)

50 г меду

50 мл рому

1/2 лимона

1 ст. л. солі

1 ст. л. приправи на ваш смак

1 яблуко

1 цибулина

граната зерна для прикраси

Для соусу:

200 г ананасу

1/2 ст. л. меленого імбиру

1/2 ч. л. гранульованого часнику

50 г коричневого цукру;

20 мл рому

2 маленькі гострі перчики

дрібка солі

1 ч. л. крохмалю (за бажанням)

Ананас очистити від шкірки і нарізати вздовж на четвертинки, видалити серцевину. Овочі та серцевину перебити в блендері, відфільтрувати, щоб видалити тверді частинки. Решту довільно нарізати та відкласти для соусу та для подачі.

Додати до ананасового пюре мед, ром та сік лимона, добре перемішати до повного розчинення меду. Якщо у вас консервовані ананаси, для маринаду злийте рідину і перебийте її в блендері разом з 1/3 частиною ананасів, решту залиште для соусу та подачі.

Качку промити водою, покласти у глибоку посудину і залити маринадом, що вийшов. Залишити на 1-2 години, один раз перевернути, щоб вона замаринувалася з усіх боків (не забудьте налити трохи маринаду всередину).

Дістати качку з маринаду. Змішати сіль зі спеціями, натерти всередині та зовні цією сумішшю качку.

Яблука та цибулю розрізати на 4 частини і нафарширувати ними качку.

Зв'язати кулінарною ниткою ніжки.

Запікати в розігрітій до 180°С духовці протягом 2,5 годин до золотистої скоринки, періодично поливаючи соком, що виділився.

Для соусу викласти в сотейник 1/2 частину шматочків ананаса, що залишились, додати спеції, коричневий цукор, ром і дрібку солі, уварити приблизно на третину. В кінці додати червоний перчик і прогріти ще 2 хвилини. За бажанням можна додати крохмаль, щоб соус став густішим.

Подати качку з ананасами, що залишилися, зернами гранту і ананасовим соусом. Смачного!

Вас це може зацікавити: Рецепт неймовірно смачних курячих стегенець, тушкованих з лимонною цедрою та оливками

Різдвяні вареники з картоплею та цибулею – найкращий рецепт

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист
bigmir)net TOP 100