Якщо хочете здивувати своїх близьких та гостей чимось незвичайним та смачним, запечена качка в ананасовому маринаді – те, що вам потрібно.
1 качка (1,8-2 кг)
1 свіжий ананас (або, як альтернатива, консервований ананас у банці вагою 600 г)
50 г меду
50 мл рому
1/2 лимона
1 ст. л. солі
1 ст. л. приправи на ваш смак
1 яблуко
1 цибулина
граната зерна для прикраси
Для соусу:
200 г ананасу
1/2 ст. л. меленого імбиру
1/2 ч. л. гранульованого часнику
50 г коричневого цукру;
20 мл рому
2 маленькі гострі перчики
дрібка солі
1 ч. л. крохмалю (за бажанням)
Ананас очистити від шкірки і нарізати вздовж на четвертинки, видалити серцевину. Овочі та серцевину перебити в блендері, відфільтрувати, щоб видалити тверді частинки. Решту довільно нарізати та відкласти для соусу та для подачі.
Додати до ананасового пюре мед, ром та сік лимона, добре перемішати до повного розчинення меду. Якщо у вас консервовані ананаси, для маринаду злийте рідину і перебийте її в блендері разом з 1/3 частиною ананасів, решту залиште для соусу та подачі.
Качку промити водою, покласти у глибоку посудину і залити маринадом, що вийшов. Залишити на 1-2 години, один раз перевернути, щоб вона замаринувалася з усіх боків (не забудьте налити трохи маринаду всередину).
Дістати качку з маринаду. Змішати сіль зі спеціями, натерти всередині та зовні цією сумішшю качку.
Яблука та цибулю розрізати на 4 частини і нафарширувати ними качку.
Зв'язати кулінарною ниткою ніжки.
Запікати в розігрітій до 180°С духовці протягом 2,5 годин до золотистої скоринки, періодично поливаючи соком, що виділився.
Для соусу викласти в сотейник 1/2 частину шматочків ананаса, що залишились, додати спеції, коричневий цукор, ром і дрібку солі, уварити приблизно на третину. В кінці додати червоний перчик і прогріти ще 2 хвилини. За бажанням можна додати крохмаль, щоб соус став густішим.
Подати качку з ананасами, що залишилися, зернами гранту і ананасовим соусом. Смачного!
Вас це може зацікавити: Рецепт неймовірно смачних курячих стегенець, тушкованих з лимонною цедрою та оливками
Різдвяні вареники з картоплею та цибулею – найкращий рецепт