Рецепт неймовірно смачних курячих стегенець, тушкованих з лимонною цедрою та оливками

Навіть маючи в холодильнику мінімум продуктів, можна вигадати дуже цікаву страву. Запам'ятайте, що курка завжди буде добре поєднуватися з лимоном та оливками. А на гарнір ви зможете приготувати все, що завгодно, починаючи від пасти і закінчуючи улюбленим картопляним пюре чи оригінальною кукурудзяною кашею з пармезаном.

Інгредієнти:

4 курячих стегна

1 лимон

20 шт. оливок

20 г вершкового масла

1/2 склянки кукурудзяної крупи

50 г пармезану

сіль, перець за смаком

Кукурудзяну крупу засипати в каструлю, залити 2,5 склянками води. Закип'ятити, зменшити вогонь до мінімуму та варити до випаровування рідини, періодично помішуючи. Коли буде готова, додати тертий пармезан і добре перемішати.

На курячих стегнах з боку шкіри зробити пару надрізів. Злегка посолити, поперчити, змастити олією. Добре розігріти сковорідку. Обсмажити стегна по 4-5 хвилин із кожного боку.

З лимона зняти цедру, вичавити столову ложку соку і все це додати на сковороду до м’яса. Туди ж викласти вершкове масло і подрібнені оливки. Накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні 10 хвилин.

Викласти кашу порційно в тарілки, зверху покласти курячі стегна з оливками та лимонною цедрою.

Вас це може зацікавити: Ніжніше не буває: свинина з грибами у вершковому соусі

Яловичина по-бургундськи: м’ясо просто танутиме в роті

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист