Сьогодні в нашому меню найніжніша свининаз вершками, грибами та винним соусом. Страва просто чудова! Готувати її просто, а результат приголомшливий. Таке м'ясо виходить соковитим, пряним, смачним і підходить до будь-якого гарніру. Аромат від страви буде складно описати словами!
800 г свинини (корейка чи шия)
400 г печериць
1 велика цибулина
1/2 пучка петрушки
100 мл сухого білого вина
150 мл м'ясного або курячого бульйону
200 мл вершків 20%
олія для смаження
сіль та перець за смаком
Свинину розрізати на 4 шматки однакової товщини. Посолити та поперчити з кожного боку, відкласти на 10 хвилин.
Дрібно нарізати цибулину. Гриби крупно нарізати. Листочки петрушки подрібнити.
Розігріти сковороду з товстим дном, влити на неї трохи олії. Обсмажувати шматки м'яса по 4 хвилини з кожного боку до рум'яної скоринки на середньому вогні. Перекласти на тарілку та прикрити фольгою.
У ту ж сковороду покласти нарізану цибулю. Обсмажувати її приблизно 3 хвилини, постійно помішуючи. Додати гриби, посолити та поперчити. Обсмажувати все ще 5 хвилин, доки не випарується волога.
Влити у сковорідку вино, випарувати на 2/3. Додати бульйон та перемішати. Повернути в сковороду м'ясо і томити його у вершковому соусі 5-7 хвилин, періодично перевертаючи шматки.
Подават свинину гарячою, посипавши нарізаною петрушкою. Смачного!
Вас це може зацікавити: Курка з лимоном і орегано – святкова страва нашвидкоруч
Запечена свиняча лопатка – рецепт смачної страви до великого застілля