Сьогодні в наших планах запекти найніжнішу курку з лимоном та орегано. Будьте певні, греки безперечно розуміються на смаку! Лимон надає м’ясу легку гіркуватість і кислинку одночасно і курка виходить супер соковитою, просто тане в роті. Не гайте часу на роздуми, такий делікатес потрібно готувати негайно!
Інгредієнти:
7 шт. курячих стегон
1 лимон
1 голівка часнику
4 шт. цибулі шалот
50 мл білого вина
100 мл курячого бульйону
1 ст. л. орегано
сіль та перець за смаком
оливкова олія для смаження
Промокнути паперовим рушником курячі стегна, щоб прибрати зайву вологу. Розігріти сковороду з олією (для смаження краще використовувати оливкову) і викласти стегна шкірою вниз. Смажити до золотистої скоринки. Розігріти духовку до 200°С. У форму для запікання викласти курячі стегна скоринкою догори. Вилити бульйон і вино, розкласти очищені зубчики часнику, шматочки лимона та очищеної порізаної цибулі. Заправити сіллю, перцем та орегано. Поставити у духовку на 45-55 хвилин. Страва готова, можна подавати до столу!