Запечена свиняча лопатка – рецепт смачної страви до великого застілля

За цим рецептом м’ясо просто розвалюється на волокна після довгого перебування в духовці. До нього йде гарячий соус, наповнений усіма смаками вина, трав та спецій, у якому готувалося м'ясо. Ще трохи картоплі та легкий зелений салат.

Свиняча лопатка без кістки вагою 1,2 – 1,4 кг

1 велика червона цибулина

5 зубчиків часнику

4 ст. л. лимонного соку

120 мл білого вина сухого

200 мл бульйону (свинячого або курячого)

3 гілочки орегано

1 гілочка розмарину

6 гілочок чебрецю

1 лавровий лист

1 ч. л. паприки

1 ч. л. сушеного часнику

0,5 ч. л. пластівців чилі

сіль

свіжомелений чорний перець

оливкова олія

600-700 г картоплі бебі

зелений салат

Духовку заздалегідь розігріти до 160° із конвекцією.

М'ясо промити та обсушити паперовими рушниками.

Сушений часник, паприку, сіль, чилі та 2 ст. л. оливкової олії змішати і натерти цією сумішшю м’ясо з усіх боків.

На сильному вогні розігріти антипригарну сковороду. Швидко обсмажити на ній свинину з усіх боків до рум'яної скоринки. Перекласти у глибоку форму для запікання чи каструлю. Туди ж відправити всі інгредієнти, що залишилися. Щільно накрити страву фольгою (можна в 2 шари) або кришкою. Запікати у духовці 1,5-2 години.

Періодично свинину необхідно діставати з духовки і перевертати. Коли свинина стане ніжною і почне розвалюватись на волокна, вона готова.

Дістати форму з духовки, забрати з поверхні весь жир (його буде багато). Рідину, що залишилася, процідити через сито в сотейник і трохи уварити. Повинно залишитись приблизно 150 мл соусу.

Гаряче м’ясо та соус подавати з обсмаженою або запеченою картоплею та зеленим салатом. Смачного!

Вас це може зацікавити: Смачніше за шашлик: запечений свинячий ошийок з картоплею і овочами

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист