За цим рецептом м’ясо просто розвалюється на волокна після довгого перебування в духовці. До нього йде гарячий соус, наповнений усіма смаками вина, трав та спецій, у якому готувалося м'ясо. Ще трохи картоплі та легкий зелений салат.
Свиняча лопатка без кістки вагою 1,2 – 1,4 кг
1 велика червона цибулина
5 зубчиків часнику
4 ст. л. лимонного соку
120 мл білого вина сухого
200 мл бульйону (свинячого або курячого)
3 гілочки орегано
1 гілочка розмарину
6 гілочок чебрецю
1 лавровий лист
1 ч. л. паприки
1 ч. л. сушеного часнику
0,5 ч. л. пластівців чилі
сіль
свіжомелений чорний перець
оливкова олія
600-700 г картоплі бебі
зелений салат
Духовку заздалегідь розігріти до 160° із конвекцією.
М'ясо промити та обсушити паперовими рушниками.
Сушений часник, паприку, сіль, чилі та 2 ст. л. оливкової олії змішати і натерти цією сумішшю м’ясо з усіх боків.
На сильному вогні розігріти антипригарну сковороду. Швидко обсмажити на ній свинину з усіх боків до рум'яної скоринки. Перекласти у глибоку форму для запікання чи каструлю. Туди ж відправити всі інгредієнти, що залишилися. Щільно накрити страву фольгою (можна в 2 шари) або кришкою. Запікати у духовці 1,5-2 години.
Періодично свинину необхідно діставати з духовки і перевертати. Коли свинина стане ніжною і почне розвалюватись на волокна, вона готова.
Дістати форму з духовки, забрати з поверхні весь жир (його буде багато). Рідину, що залишилася, процідити через сито в сотейник і трохи уварити. Повинно залишитись приблизно 150 мл соусу.
Гаряче м’ясо та соус подавати з обсмаженою або запеченою картоплею та зеленим салатом. Смачного!
Вас це може зацікавити: Смачніше за шашлик: запечений свинячий ошийок з картоплею і овочами