Шакшука з нутом – корисний білковий сніданок на швидку руку

Цю страву можна легко подавати і на обід, і на вечерю, на двох людей і на велику компанію. Головне, що це смачно, поживно (за рахунок великої кількості білка), та швидко у приготуванні.

Можна готувати класичну томатну шакшуку з яйцями, а можна додати квасолю, нут або  горошок. Вийде цікавіше за текстурою та збалансованіше за смаком.

Інгредієнти на 2 порції:

1 середня цибулина

1 стебло селери

1 банка консервованого нуту (400 мл)

200 мл томатів у власному соку (5 ст. л.)

4 яйця

спеції за бажанням: сіль, перець, зіра, паприка і т.д.

зелень, чилі та грецький йогурт для подачі

оливкова олія для смаження

Цибулину нарізати на кубики, стебло селери дрібно порізати і все це разом обсмажити на оливковій олії до золотистої скоринки.

Нут промити під проточною водою і викласти на сковорідку до цибулі та селери. Обсмажити протягом 1-2 хвилин.

Додати томати у власному соку, спеції. Довести до кипіння і зменшити вогонь.

Розбити у сковорідку з усіма інгредієнтами 4 яйця. Накрити кришкою і тушкувати до готовності яєць (приблизно 10-12 хвилин). Викласти порційно на тарілки, додати грецький йогурт, чилі та зелень.

Вас це може зацікавити: Рецепт смачного й ситного салату з яловичиною та баклажаном

Рецепт весняного салату з молодою картоплею: усі проситимуть добавку

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист