Цю страву можна легко подавати і на обід, і на вечерю, на двох людей і на велику компанію. Головне, що це смачно, поживно (за рахунок великої кількості білка), та швидко у приготуванні.
Можна готувати класичну томатну шакшуку з яйцями, а можна додати квасолю, нут або горошок. Вийде цікавіше за текстурою та збалансованіше за смаком.
Інгредієнти на 2 порції:
1 середня цибулина
1 стебло селери
1 банка консервованого нуту (400 мл)
200 мл томатів у власному соку (5 ст. л.)
4 яйця
спеції за бажанням: сіль, перець, зіра, паприка і т.д.
зелень, чилі та грецький йогурт для подачі
оливкова олія для смаження
Цибулину нарізати на кубики, стебло селери дрібно порізати і все це разом обсмажити на оливковій олії до золотистої скоринки.
Нут промити під проточною водою і викласти на сковорідку до цибулі та селери. Обсмажити протягом 1-2 хвилин.
Додати томати у власному соку, спеції. Довести до кипіння і зменшити вогонь.
Розбити у сковорідку з усіма інгредієнтами 4 яйця. Накрити кришкою і тушкувати до готовності яєць (приблизно 10-12 хвилин). Викласти порційно на тарілки, додати грецький йогурт, чилі та зелень.
Вас це може зацікавити: Рецепт смачного й ситного салату з яловичиною та баклажаном
Рецепт весняного салату з молодою картоплею: усі проситимуть добавку