Цей салат – справжнє відкриття для тих, хто хоче відчути яскравий смак літа навіть у звичайний день.
Солодкі стиглі абрикоси поєднуються з ніжним розсипчастим сиром, свіжою руколою та тонкими скибочками фенхелю, створюючи гармонійне поєднання текстур і ароматів. А соус з базиліку та горіхів додає страві виразності й робить її по-справжньому особливою.
4–5 шт. стиглих абрикосів
¼ цибулини фенхелю
3 ст. л. розсипчастого сиру
невеликий пучок руколи
20 г грецьких горіхів
пучок свіжого базиліку
4 ст. л. оливкової олії (або олії з грецьких горіхів)
Сіль, перець за смаком
Фенхель нарізати дуже тонкими слайсами. Змішати з руколою у великій мисці. Додати 2 ложки олії та перемішати.
У чашу блендера покласти листя базиліку, горіхи та залишок олії. Збити до стану однорідного соусу. Якщо соус занадто густий, додати ще трохи води. Посолити й поперчити за смаком.
Абрикоси помити, розділити навпіл і дістати кісточки. На тарілку викласти соус. Зверху – суміш руколи й фенхелю. Додати шматочки абрикосів, посипати сиром і подрібненими грецькими горіхами. Салат найкраще смакує одразу після приготування.
Вас це може зацікавити: Абрикосовий соус зі смаженим сиром: простий рецепт закуски для гурманів
Літній салат із заправкою із зелені - простий рецепт смачної страви