Бутерброди з ковбасою – дуже поширений варіант сніданку. Але одночасно і найбільш шкідливий.
Дієтологи не рекомендують вживати традиційні бутерброди з ковбасою.
Перероблене м’ясо (тобто ковбаса) не корисне для здоров’я. Солі, які вона містить у великій кількості, можуть спровокувати підвищення артеріального тиску, а заодно – порушення роботи нирок. Спеції викликають подразнення слизової шлунку та кишечника, що загрожує появою гастриту або виразкової хвороби. До того ж у таких бутербродах немає потрібної кількості поживних речовин.
Часте вживання подібної продукції загрожує ожирінням, проблемами з холестерином. А в далекій перспективі навіть цукровим діабетом.
В основі корисного бутерброда повинне бути м’ясо, зелень та овочі. Дієтологи рекомендують робити його з відвареним або запеченим курячим або індичим філе, помідорами та авокадо. Курка та індичка – це білок, без якого неможливий ріст м’язових тканин та їхнє відновлення. Помідори – антиоксиданти, які захищають клітини організму. А авокадо – омега-3 жирні кислоти, які регулюють рівень холестерину, що важливо для здорового серця, а також калій та вітамін Е, який покращує споживання тканинами кисню.
Тим, хто віддає перевагу рибі, радять робити бутерброди з тунцем, додаючи до нього манго та авокадо. Тунець – джерело білка та омега-3, манго – антиоксиданти та вітаміни А, групи В, С, Е (беруть участь в окислювально-відновлювальних процесах, регулюють обмін речовин та синтез білків, уповільнюють процес старіння). Про авокадо було сказано вище. Окрім усього іншого, така «комплектація» бутерброду дуже позитивно впливає на серцево-судинну систему.
Вас це може зацікавити: Лікарка розробила рецепт сендвічу, який миттєво виліковує від похмілля
Креветки, сир чи курка: дієтолог назвав найкориснішу начинку для сендвічів