У цього кексу за рахунок м'яти виходить насичений колір, а завдяки кабачку – м'яка та волога текстура.
150 г кабачка
1 яйце
50 г цукру
150 г борошна
50 мл мінеральної води
1 ст. л. рослинної олії
1/2 ч. л. розпушувача
1 г ваніліну
50 г свіжого листя м'яти
М'яту промити, нарізати, змішати з мінеральною водою і перебити в блендері.
Збити міксером яйця з цукром у піну, додати розпушувач та ванілін. Додати оливкову олію, збиту в блендері м'яту з мінеральною водою і добре перемішати.
Всипати борошно та замісити тісто (воно буде рідким).
Форму для випічки змастити вершковим маслом та обсипати борошном, викласти тісто та розрівняти ложкою. Випікати в попередньо розігрітій до 180°С духовці протягом 50-55 хвилин (готовність перевірити дерев'яною шпажкою).
Дати кексу повністю охолонути і перед подачею посипати цукровою пудрою.