Оригінальний рецепт ніжного кексу з кабачком та м'ятою

У цього кексу за рахунок м'яти виходить насичений колір, а завдяки кабачку – м'яка та волога текстура.

150 г кабачка

1 яйце

50 г цукру

150 г борошна

50 мл мінеральної води

1 ст. л. рослинної олії

1/2 ч. л. розпушувача

1 г ваніліну

50 г свіжого листя м'яти

М'яту промити, нарізати, змішати з мінеральною водою і перебити в блендері.

Збити міксером яйця з цукром у піну, додати розпушувач та ванілін. Додати оливкову олію, збиту в блендері м'яту з мінеральною водою і добре перемішати.

Всипати борошно та замісити тісто (воно буде рідким).

Форму для випічки змастити вершковим маслом та обсипати борошном, викласти тісто та розрівняти ложкою. Випікати в попередньо розігрітій до 180°С духовці протягом 50-55 хвилин (готовність перевірити дерев'яною шпажкою).

Дати кексу повністю охолонути і перед подачею посипати цукровою пудрою.

 

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист