Названо найшкідливіший спосіб приготування яєць

Яйця – суперечливий продукт. Один із популярних способів приготування вчені вважають особливо небезпечним.

У чому користь яєць

Дієтолог Джерлін Джонс називає яйця електростанцією поживних речовин.

Вони містять залізо, цинк, фосфор, рибофлавін, фолієву кислоту.

Є джерелом вітамінів A, B, E,D, PP.

Холін у їхньому складі допомагає запобігати депресії та втраті пам'яті, бере участь у будівництві міцних клітинних мембран. Підтримує здоров’я печінки й регулює рівень інсуліну.

Яйця містять актиоксиданти лютеїн та зеаксантин, корисні для очей. Вони накопичуються у сітківці ока і знижують ризик катаракти та дегенерації макули.

Покращують здоров’я кісткової тканини і сприяють збільшенню м’язової маси.

Смачно, але небезпечно

Багато хто любить на сніданок яєчню. Але дієтологи радять відмовитися від смажених яєць.

Коли білок контактує з жиром при високій температурі, відбувається процес глікування. Внаслідок цього утворюється шкідлива речовина – кінцевий продукт глікування (КПГ).

Він може бути одним із факторів передчасного старіння організму. Сприяє розвитку або ускладненням багатьох дегенеративних захворювань – зокрема, діабету, атеросклерозу, хронічного захворювання нирок та хвороба Альцгеймера.

КПГ смажених яєць становить 2 749 одиниць, тоді як у яєць-пашот і яєць, зварених некруто, він дорівнює 90 одиниць.

Той, хто любить яєчню глазунью, ризикує підхопити і сальмонельоз. Якщо яйця заражені, у жовтку, що не згорнувся, є сальмонела.

Вас це може зацікавити: Місце, тара і температура: одиниці зберігають яйця правильно

Не на сніданок: в цей час варто їсти яйця, якщо ви хочете схуднути

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист