Не на сніданок: в цей час варто їсти яйця, якщо ви хочете схуднути

Коли мова заходить про споживання яєць, як правило, обговорюється питання, скільки їх можна з’їсти без шкоди для здоров’я. Але не зайвим було б вияснити й те, коли саме краще їсти. 

Яйця – популярний продукт. Особливо серед спортсменів, адже забезпечують велику кількість білка, який сприяє нарощуванню м’язів. Кращого джерела годі й шукати!

Крім того, яйця містять багато заліза, важливі вітаміни і мінерали (зокрема кальцій, натрій, калій, йод і фосфор). Це робить їх ідеальною їжею для відновлення після тренування.

Але є відповідні моменти доби, коли вони можуть принести максимальну користь.

Яйця на сніданок. Цей час підходить  тим, хто хоче захистити себе від переїдання  першій половині дня. Оскільки в яйцях міститься багато ненасичених жирних кислот, ви надовго залишатиметеся ситими.

Яйця на обід. Вони легко засвоюються, тому до вечора не виникатиме бажання зробити перекус і, що важливо, не буде спаду енергії. Організму вистачить на всі необхідні справи.

Яйця на вечерю. Якщо ви тренуєтеся увечері, яйця на вечерю – ідеальний варіант. Вони забезпечать м’язи необхідними амінокислотами і відіб’ють бажання перехопити порцію вуглеводів.

Скільки яєць на день корисно їсти

Не зважаючи на неймовірну користь яєць для організму, вживати їх потрібно помірковано.

Оскільки яєчний жовток багатий жиром і холестерином, вчені застерігають від вживання великої кількості яєць. Однак сучасні дослідження, що вивчають зв’язок між кількістю яєць і ризиком різних захворювань, показують суперечливі результати. Тому  встановити верхню межу споживання науковці не можуть. Проте зловживати – навіть якщо це найкорисніший продукт у світі – не рекомендують.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист