5 помилок у приготуванні, які зіпсують вашу пасту

Паста – одна з найпростіших у приготуванні страв. Але так само, як легко її готувати, легко й зіпсувати.

Ви дуже здивуєтесь, якщо спробуєте приготувати пасту за всіма правилами й з дотриманням пропорцій. Смак буде зовсім не таким, як тоді, коли готуєте «на око».

Уникайте цих помилок – і отримаєте просто фантастичну страву.

Помилка 1. Мало води

Професійні кухарі кажуть, що коли йдеться про пасту, забагато води – це краще, ніж мало. Норма – на кожні 100 грам макаронів потрібен літр води. Це означає, що в маленькій каструльці варити не варто – беріть ємність побільше. Якщо води мало, замість макаронів вийде липка субстанція. Це через крохмаль, який вивільняється у воду в процесі варіння. Але якщо співвідношення між кількістю води та пастою правильне, він не буде помітним.

Помилка 2. Багато солі

Більшість господинь солить вже готову страву. В крайньому разі, додає сіль у процесі варіння. А потрібно, кажуть експерти, класти її в окріп ще до того, як засипати туди макарони. Вона не просто додає смаку, а й допомагає уникнути «слизування»  макаронних виробів. Щоб додати достатньо солі, варто дотримуватися правила «10-100-1000»: 10 грамів солі на 100 грамів пасти і на 1000 мілілітрів води.

Помилка 3. Промивати пасту

В цьому немає необхідності. Смакові якості вона не втратить, але вимиються залишки крохмалю, який служить загусником соусу. Тому просто відкиньте на друшляк і додайте трохи оливкової олії – щоб не злипалися.

Помилка 4. Переварювати

На приготування різних видів пасти необхідний різний час – він вказується на упаковці. Ніколи не готуйте довше – макарони переваряться й будуть несмачними. Навпаки – можете не доварити 1 хвилину. Після того, як зіллєте воду, в гарячій каструлі вони продовжать «доходити».  

Помилка 5. Додавати соус до пасти

Навіть експерти не знають точної відповіді на запитання, чому паста виходить смачнішою, якщо додавати її в ємність з соусом, а не навпаки. Але факт залишається фактом: так вона краще поєднується з соусом і вбирає його смак.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист