Літні холодні супи – це окрема тема. Вони легко готуються, смачні і освіжаючі. Окрошка, борщ, холодник, литовський борщ, гаспачо, сальморехо – скільки їх різних і таких смачних!
Спробуйте приготувати ще один – огірковий суп із зеленню та грецьким йогуртом. Саме зараз, коли починають достигати хрусткі огірочки, а на вулиці спека, час для такої страви.
500 г огірків
50 г руколи
1 маленький зубчик часнику
1/2 лайми
100 мл мінеральної води
200 г грецького йогурту
сіль за смаком
Огірки очистити від шкірки та крупно нарізати. Руколу добре промити та обсушити.
Викласти в блендер огірки, руколу, зубчик часнику, вичавити сік із половини лайма і додати мінеральну воду. Перебити до потрібної консистенції.
Додати до суміші грецький йогурт і по смаку посолити.
Охолодити в холодильнику – і можна смакувати.