Як покращити смак запечених у духовці продуктів і зекономить час на приготування

Запікати продукти в духовці – це смачно, корисно і зручно: поки вони готуються, господиня може зайнятися іншими справами. Але цей процес можна пришвидчити, а смак страв зробити ще кращим.

Овочі, м'ясо, риба – запікати можна все. Іноді досить просто збризнути продукти олією, посолити та поперчити – все інше зробить духовка. З неприємних сюрпризів – хіба що інколи продукти не запікаються, а тушкуються. Це зовсім не той результат і не той час, на який розраховували.

Щоб уникнути таких неприємних сюрпризів, досвідчені шефи застерігають ставити продукту в нерозігріту (або погано розігріту) духовку. Ще одна помилка – викладати продукти для запікання на нерозігріте деко.

Правильніше, пояснюють експерти, увімкнути духовку на розігрів і виставити температуру згідно з рецептом.

Пусте деко слід ставити туди відразу. Коли духовка розігріється, викласти на нього  продукти.

Якщо дотримуватися цих порад, приготування почнеться вже з першої хвилини, щойно овочі чи м’ясо або риба опиняться в духовці. Продукти будуть запікатися, а не повільно нагріватися, пускати сік і тушкуватися в ньому.

Знизу одразу утвориться скоринка, яка «запечатає» соки. Тому овочі, м’ясо чи риба зверху будуть рум’яними й з хрусткою скоринкою, а всередині – ніжними та соковитими.

Такий спосіб запікання зекономить господині щонайменше 10 хвилин часу (приблизно стільки потрібно на розігрів) і витрати на електроенергію чи газ (залежно від того, яка духовка). Окрім того, температуру повітря в кухні нагріватиметься не так сильно. Особливо це актуально влітку, коли спека й без того ускладнює життя.

Вас це може зацікавити: 5 видів продуктів, які не можна готувати у фользі – змінюють смак і шкодять здоров’ю

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист