Як і скільки можна зберігати сирі яєчні білки

Яєчні білки – цінний продукт, який можна використовувати в безлічі рецептів. Однак не завжди є час і можливість переробити їх оперативно. Їх відправляють до холодильника і згадують за кілька днів. Але чи безпечно брати в роботу такий продукт?

У гарної господині завжди знайдеться кілька варіантів використання білків. З них можна приготувати десерт (мус, безе, меренговий рулет) або принаймні омлет.

Однак часто виникає питання: як довго яєчні білки можуть зберігатися в холодильнику?

Важливі нюанси

Термін придатності білків залежить від кількох факторів:

● наскільки були свіжими яйця. Чим свіжіші, тим довше протримаються білки;

● чи належні умови зберігання. Білки мають зберігатися в герметичному контейнері в холодильнику за температури не вище +4°C. І не на дверцятах, де температура нестабільна;

● чи не потрапили в білки бактерії. Якщо вони контактували з поверхнями або посудом, забрудненими бактеріями, зіпсуватися можуть швидше;

● чи не потрапили в ємність з білками фрагменти жовтка. Це також прискорює псування продукту.

Де зберігати білки

Зберігати можна в холодильній або морозильній камері.

У холодильнику – максимум тиждень.

У морозилці – до року. Важливий момент: розморожувати такі білки слід у холодильнику. Якщо робити це при кімнатній температурі, можна спровокувати розмноження бактерій.

Найкраща тара для зберігання білків

Експерти радять зберігати яєчні білки в герметичному контейнері. Найкраще підходять скляні або пластикові з кришками, оскільки вони мінімізують контакт з повітрям, що може призвести до окислення та псування продукту.

Якщо плануєте зберігати тривалий час – у морозилці, заморозьте у формочках для льоду, а потім перекладіть у пакет для заморожування.

Ознаки псування білків

Навіть за правильного зберігання яєчні білки можуть зіпсуватися. Важливо знати ознаки, які вказують на те, що вони вже непридатні до вживання.

Зміна кольору. Свіжі яєчні білки повинні бути прозорими та злегка в'язкими. Якщо вони виглядають каламутними або набули жовтуватого кольору, їх краще викинути.

Неприємний запах. Свіжі яєчні білки мають нейтральний запах. Якщо ви відчуваєте сильний, відразливий запах, з них вже не можна готувати.

Зміна текстури. Свіжі яєчні білки повинні бути гладкими та густими. Якщо вони стають надто водянистими або навпаки – мають грудочки, це може бути ознакою псування.

Вас це може зацікавити: Чи безпечно для здоровя їсти яйце, в якого тріснула шкаралупа

Як правильно готувати яйця при підвищеному холестерині

Скільки яєць можна зїсти, щоб не піднімався рівень холестерину

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист