Вівсяне чи мигдалеве: яке молоко корисніше і ситніше

Рослинне молоко останнім часом користується все більшим попитом. І не тільки серед веганів. Особливо актуальна альтернатива традиційному коровячому – вівсяне та мигдалеве. Якщо ви ще не спробували, не зайвим буде дізнатися про їхні плюси та мінуси.

Вівсяне молоко

Виготовляється з цільного зерна вівса. Це – джерело клітковини. Особливо бета-глюкану, що допомогає довше відчувати ситість.

Вівсяне молоко містить більше білку, ніж мигдалеве, що також сприяє насиченню.

Вітаміни групи В в його складі допомагають видаляти холестеринові бляшки з судин.

Виводить з організму токсини.

Прискорює обмінні процеси та захищає слизову шлунка і кишечника, обволікаючи стінки.

Усуває запори та здуття.

Сприяє регулюванню рівня  цукру в крові. Завдяки своєму природному солодкому смаку може бути чудовим доповненням до кави та пластівців.

Але майте на увазі: багато видів вівсяного молока містять додатковий цукор, який впливає на загальний рівень цукру в крові. Тому краще вибирати несолодкі варіанти.

Мигдалеве молоко

Виготовляється з необсмаженого мигдалю з додаванням води. Низькокалорійне, містить здорові жири, корисні для серця. Оскільки мигдаль – один з найкорисніших горіхів, молоко з нього теж має неймовірні властивості.

У ньому міститься велика кількість незамінних жирних кислот, вітамінів та мінералів (зокрема, вітаміни групи B, калій, кальцій, фосфор, мідь, залізо).

Це джерело токоферолу (вітаміну E) – найпотужнішого антиоксиданту, який захищає клітини від окислювального стресу. У склянці мигдалевого молока міститься половина добової норми цьому вітаміну і половина норми кальцію.

Сприяє покращенню зору, роботі серця і набору м’язової маси,  зменшує ризик виникнення діабету. Чашка напої щодня – і у вас поліпшаться шкіра, нігті та волосся.

Яке молоко краще?

Вівсяне молоко більш ситніше. З іншого боку, мигдалеве містить менше калорій і вуглеводів. Це означає, що воно є кращим вибором для людей, які слідкують за споживанням калорій.

Загалом же – все залежить від уподобань та смаків.

Вас це може зацікавити: Міф про користь вівсяного молока: коли і для кого воно може стати шкідливим

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист