Чому зарядний пристрій від смартфона не можна залишати в розетці

На запитання «Де зазвичай знаходиться ваш зарядний пристрій?» більшість людей відповість: «У розетці». Ця звичка небезпечна і може мати дуже неприємні наслідки.

Це здається закономірним: найкраще місце для зарядки – розетка. Не потрібно постійно шукати, куди вона поділася, і зайвий раз діставати-вставляти. Однак експерти радять не лінуватися і виймати її з розетки щоразу, як зарядиться телефон. Для цього є три вагомі причини.

Збільшення електроспоживання

Напевно, вже всі знають, що навіть коли електроприлади не працюють, але залишаються увімкненими в мережу, вони споживають електроенергію. Звісно, вимкнений телевізор «їсть» не стільки, як тоді, коли ви дивитесь серіал. Але фінанси однак витікають крізь пальці.

Те, що зарядний пристрій, залишений в розетці, теж тягне гроші з вашого гаманця, для багатьох може стати неприємною новиною. Це мізерні показники, якщо йдеться про годину. Однак враховуючи те, що зарядка знаходиться в роз'ємі постійно, може набігати неприємна сума.  

Зарядка може вийти з ладу

Вона не розрахована на безперервну експлуатацію. Якщо її залишати постійно в розетці, згодом почне гірше працювати. А через стрибки напруги, викликані регулярним вимиканням електроенергії, може взагалі вийти з ладу. І тоді доведеться витрачатися на нову.

Ризик пожежі

Просто зламаний зарядний пристрій – це ще, насправді, пів біди. Перепади напруги можуть спричинити займання. Якщо вдома в цей момент нікого не буде, пожежа може наробити лиха. Звісно, таке трапляється нечасто. Однак не варто бути самовпевненими і вважати, що з вами такого ніколи не станеться.

Вас це може зацікавити: Як правильно заряджати ноутбук, щоб батарея не вийшла з ладу

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист