Чому в домашньому барі повинно бути рожеве вино

У четверту пятницю червня у світі відзначають Міжнародний день рожевого вина. Це чудовий привід насолодитися келихом цього напою. І зрозуміти: ви дуже його недооцінювали.

Розе незаслужено вважається аутсайдером серед вин. Хтось колись вирішив, що це суто жіночий напій. Тому чоловіки ставлять до нього поблажливо і обходять стороною. Насправді ж воно не гірше за біле й червоне вино. А в деяких моментах навіть краще.  

Як виготовляється розе

Існує думка, що його виготовляють шляхом змішування білого та червоного вин. Насправді такий спосіб винороби використовують нечасто. Розе – це результат мацерації. З винограду темного кольору вичавлюють сік, який впродовж кількох днів тримають у контакті зі шкірками, контролюючи яскравість і насиченість кольору. Щойно напій набуває потрібного кольору, шкірки вилучають.

Чим довше триває мацерація, тим колір насиченіший. Тому не дивуйтеся, чому одне розе зовні більше схоже на червоне вино, а інше – зовсім бліде.

Гастрономічна сумісність

Червоні вина – з червоним м’ясом і шоколадом, білі – з білим м’ясом, рибою, сиром і фруктами. Всі знають ці правила. Але до них не завжди зручно підлаштовуватися.

Рожеве вино в цьому плані – ідеальний варіант: воно підходить практично до будь-якої страви. Можете подавати до білого м’яса і до червоного, до сиру, грибів, тістечок, фруктів – воно поєднується з будь-якими закусками.

До речі, світліші рожеві вина легші, їх можна пити навіть без закуски. А от насичено-рожеві просяться до щедрого столу.

Одні плюси

«Дівчачий» колір рожевого вина часто вводить в оману. Однак це аж ніяк не напій, який можна пити, як воду. Тому дозу слід контролювати. Але оскільки в розе відсутня речовина тирамін, воно, на відміну від червоного вина, не викликає головного болю та нападів мігрені.

Також не має вираженого сечогінного ефекту, яким грішить біле вино.

Зате є джерелом поліфенолів – антиоксидантів, які допомагають зберегти молодість. А також калію та фосфору, які позитивно впливають на нервову систему і поліпшують настрій.

Вас це може зацікавити: 5 освіжаючих літніх коктейлів на основі вина, які легко можна зробити вдома

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист