Китаянка може потрапи під суд за те, що їздила по вулиці на валізі без водійських прав

Для того, щоб «керувати» валізою з електроприводом, теж, виявляється, потрібні права водія.

Валізи з акумуляторами, які легким порухом руки перетворюються на електричні скутери, вже не новинка для людей. Особливо їх полюбляють люди, які часто подорожують. Ця зручна штука призначена для їзди в аеропортах і може розвивати швидкість до 13 км/год. Але студентка з Китаю, яка навчається в Осаці (Японія), вирішила скористатися перевагами валізи на вулиці. За що й поплатилася.

Посеред дороги її зупинили поліцейські і попросили пред’явити водійські права. Для дівчини це стало несподіванкою. Ще більшою несподіванкою було те, що у валізи має бути номерний знак і фари.

«Я не вважала її транспортним засобом, тому й не думала, що мені потрібні права водія», - пояснює студентка.

Однак правоохоронців така відповідь не задовольнила.

В Японії транспортні засоби діляться на категорії відповідно до обсягу двигуна. Коли йдеться про транспорт з електроприводом – за максимальною швидкістю. Водійські права не потрібні тільки у випадку, якщо максимальна швидкість не перевищує 6 км/год.

Валіза з її 13 км/год в цю категорію не входить. Тож, згідно японських законів, вона не відповідає стандартам громадської безпеки, на ній не можна їздити по дорогах загального користування. 

Поліція префектури відкрила справу за підозрою в порушенні Правил дорожнього руху. Її вже направили до прокуратури. Як пишуть місцеві ЗМІ, це перший подібний випадок у Японії.

Вас це може зацікавити: Кіт отримав ступінь «доктор наук» в американському університеті – його відзначили за психологічну підтримку студентів

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист