Чому собак не можна возити на пасажирському місці

Вирушаючи зі своїм домашнім улюбленцем у справах на авто, багато водіїв саджають собаку на пасажирське сидіння. І це найгірше і найнебезпечніше місце, стверджують експерти.

Поїздка до ветеринара, у гості, у відпустку – приводів взяти в компаньйони собаку багато. Якщо тварина нормально почуває себе в дорозі, для них з господарем це весела пригода.

Аби чотирилапий не почував себе самотнім на задньому сидінні і був під наглядом, його у більшості випадків саджають спереду. Справді, це зручно. Можна протягнути руку й погладити песика. Або вчасно зупинити, якщо йому спаде на думку погризти оббивку.

Однак експерти кажуть, що пасажирське сидіння для собаки може бути таким же небезпечним, як і для людини. Навіть більш небезпечним, оскільки вона не може пристебнутися ременями безпеки.

Раптове гальмування може призвести до того, що ваша собака вдариться об лобове скло або панель приладів з усіма витікаючими наслідками. Якщо авто різко зупиниться навіть на швидкості 30 км/год, удар буде величезної сили. І не факт, що тварина зможе його витримати.

У разі аварії може виникнути ще одна проблема – спрацюють подушки безпеки. Швидкість і сила, з якою це відбувається, розраховані на дорослу людину. Собака ризикує від самої подушки отримати травми, не сумісні з життям.

Якщо ж вона категорично не хоче сидіти на задньому сидіння, потрібно створити їй максимально безпечний простір. Для початку – відсунути сидіння подалі від торпеди. І, якщо в авто передбачена така функція, деактивувати подушку безпеки.

Вас це може зацікавити: Чи можна собаку купати у спеку – несподівана відповідь експертів

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист