Якщо його неправильно зберігати, сир зіпсується набагато швидше, ніж обіцяє виробник. Але ця хитрість зможе продовжити йому «життя».
Сир – один із тих продуктів харчування, який використовується в дуже багатьох стравах, підходить для перекусу, а тому завжди повинен бути в холодильнику. Виявити, що він засох або вкрився цвіллю, – дуже неприємний момент, особливо враховуючи те, що коштує сир недешево.
Зберігання цього виду молочних продуктів – ціла наука, кажуть експерти. Сир не можна просто покласти в холодильник, адже це їжа, яка дихає. Якщо упаковка негерметична, він обвітриться і стане таким твердим, що його не можна буде розрізати. Якщо немає ніякої вентиляції – буде слизьким і запліснявіє.
Вологість – ключовий фактор тривалого зберігання сиру. Щоб він якомога довше залишався свіжим, потрібно вийняти з оригінальної поліетиленової упаковки, перекласти в контейнер, що щільно закривається, і зберігати в холодильнику.
Експерти радять використовувати досить великий герметичний контейнер, щоб створити в ньому стабільне середовище. Але попередньо сир варто щільно загорнути в спеціальний вощений сирний папір, який забезпечить мінімальний доступ повітря. Замість нього можна використати звичайний силіконізований пергамент для випічки – в такому також можна зберегти правильний баланс кисню та вологи.
Для надійності майстри сирної справи радять покласти в контейнер чистий вологий кухонний рушник. Тільки слід переконатися, що він максимально викручений (з нього не тече вода) і не торкається сиру.
Цей трюк допоможе підвищити вологість у контейнері майже до 90%, запобігаючи висиханню сиру. І гарантує, що ви встигнете використати продукт, навіть якщо купили його про запас.
Вас це може зацікавити: Що з'їсти перед прийомом алкоголю, щоб уникнути похмілля
Як правильно нарізати сири з пліснявою, щоб вони не втрачали свого смаку