Замість крем-сиру – кокосове молоко, фініки замість цукру і муки. А ще багато горіхів – ось що таке цей чізкейк без випічки.
Ця версія чізкейку настільки цікава, що варто познайомитися з нею ближче.
Інгредієнти для основи:
80 г волоських горіхів
110 г фініків без кісточок
30 г вівсяних пластівців швидкого приготування
Інгредієнти для начинки:
100 г горіхів (волоські або кеш'ю)
400 мл кокосового молока
60 мл сиропу агави або топінамбуру (замінити можна медом)
2 ст. л. лимонного соку
5 г агар-агару
1 г ваніліну
Для основи фініки замочити на кілька хвилин у теплій воді, обсушити та подрібнити ножем або блендером. Горіхи змолоти в крихту. Вівсяні пластівці також подрібнити.
Пластівці з'єднати з фініками та горіхами, добре перемішати – повинна вийти пластична маса. Викласти дно рознімної форми пергаментом, викласти суміш і рівномірно розрівняти ложкою. Прибрати в холодильник на 2 години.
Для начинки половину кокосового молока змішати з агар-агаром та ваніліном, прогріти разом 3 хвилини, щоб активізувати агар-агар.
Половину молока, що залишилася, змішати з волоськими горіхами, перебити блендером.
Додати мед і лимонний сік, ввести молоко з агар-агаром і ще раз перебити блендером.
Вилити суміш на основу і прибрати в холодильник на 2 години. Подавати порізаним порційно.
Вас це може зацікавити: Найніжніші сирні мафіни, що тануть у роті
Італійський манник мільяччо: простий і фантастично смачний десерт